Γ. Σγουρός: Σε οικονομικό εκτροχιασμό οδεύει η Περιφέρεια Αττικής
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός: Σε οικονομικό εκτροχιασμό οδεύει η Περιφέρεια Αττικής

Αυστηρή προειδοποίηση προς τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής να «αλλάξει άμεσα ρότα», καθώς με την ασκούμενη οικονομική πολιτική οδηγεί σε «δημοσιονομικό εκτροχιασμό» την Περιφέρεια έστειλε ο επικεφαλής της παράταξης Αττική, τέως περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός. Όπως τονίζει, «οι υποχρεώσεις είναι πολλαπλάσιες των εσόδων» και «η Περιφέρεια Αττικής οδεύει σε οικονομικό εκτροχιασμό».

«Στα 7 προς 8 χρόνια μνημονίου ορισμένοι δεν κατάλαβαν τίποτα» τονίζει ο τ. περιφερειάρχης για τη νυν περιφερειάρχη Ρένα Δούρου.

Στη συζήτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής που είχε ως θέμα τον Οικονομικό Απολογισμό του 2017 ο κ. Γ. Σγουρός επέκρινε σφοδρότατα τη διοίκηση Δούρου, καθώς, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «αναλαμβάνει υποχρεώσεις που ξεπερνούν τις οικονομικές δυνατότητες της Περιφέρειας, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια, έναν μέχρι πρότινος εύρωστο φορέα, στη διάλυση και στη χρεοκοπία». Παράλληλα, ζήτησε από την περιφερειακή Αρχή να καταθέσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο όλες τις εργολαβικές συμβάσεις για να προκύψουν στοιχεία τόσο για τις ανειλημμένες υποχρεώσεις όσο και για το υπολειπόμενο ποσό.

«Είναι», όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «χαρακτηριστικό ότι με τακτικά έσοδα που μόλις και μετά βίας επαρκούν για να καλύψουν τις λειτουργικές ανάγκες της Περιφέρειας Αττικής και με αποθεματικό που ανέρχεται στα 376 εκατ, ευρώ -προερχόμενο από τη χρηστή διοίκηση Σγουρού των προηγούμενων ετών-  η διοίκηση της Περιφέρειας έχει συμβατικές υποχρεώσεις 212 εκατ. ευρώ και έργα υπό δημοπράτηση 1,4 δισ. ευρώ».

Ήδη, όπως τονίζεται από την παράταξη του τ. περιφερειάρχη, «στον Απολογισμό της Περιφέρειας έκαναν την εμφάνισή τους ευρηματικές έννοιες όπως “αρνητικό πλεόνασμα” για να δικαιολογήσουν το έλλειμμα που δημιουργείται σε ετήσια ταμειακή βάση».

Στην τοποθέτησή του ο κ. Γιάννης Σγουρός, μεταξύ άλλων, σημείωσε:

«Στα επτά προς οκτώ χρόνια μνημονίου υπάρχουν ακόμη ορισμένοι που δεν φαίνεται να κατάλαβαν τίποτα και επαναλαμβάνουν πρακτικές που μας οδήγησαν στην καταστροφή. Δεν καταλαβαίνουν ότι με αυτή την πολιτική των πελατειακών εξαρτήσεων, στέλνουν τον λογαριασμό στους επόμενους, υπονομεύοντας το μέλλον της Περιφέρειας. Εμείς μέρος του δημοσιονομικού εκτροχιασμού της Περιφέρειας Αττικής δεν θα γίνουμε. Δεν θα φορτωθούμε στην πλάτη τη χρεοκοπία της Περιφέρειας Αττικής. Ούτε θα καταστούμε συνυπεύθυνοι και συνυπόλογοι σε όποιες ευθύνες αναζητηθούν εξαιτίας αυτής της αλόγιστης πολιτικής. Εάν νομίζετε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής είναι κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να εξιλεωθούν οι πολιτικές σας κάνετε λάθος. Σταματήστε λοιπόν να δεσμεύετε τους πόρους σαν να μην υπάρχει αύριο. Δεν έχετε αυτό το δικαίωμα. Μπορεί αύριο για εσάς στην Περιφέρεια να μην υπάρχει, αλλά υπάρχει αύριο στην Περιφέρεια χωρίς εσάς».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet