Στο πρόγραμα δωρεάν μαστογραφιών του ΕΔΔΥΠΠΥ ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης
Αυτοδιοίκηση

Στο πρόγραμα δωρεάν μαστογραφιών του ΕΔΔΥΠΠΥ ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Το Πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφιών που έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι» αξιοποίησε και παρείχε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες από 40 έως και 69 ετών.

Οι μαστογραφίες διεξήχθησαν στο «Κέντρο Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού» (Τιρύνθος 2, Άνω Πατήσια) σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο που διαθέτει ψηφιακό μαστογράφο. Το πρόγραμμα ελέγχει με τη μέθοδο της ψηφιακής μαστογραφίας τον καρκίνο του μαστού πριν εμφανιστούν τα σημάδια του, επαναλαμβάνεται σε κάθε γυναίκα ανά 18 μήνες και προσφέρεται δωρεάν. Απευθύνεται σε γυναίκες 40-69 ετών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Η εξέταση γίνεται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή από τις 9:00 π.μ. έως τις 2:00 μ.μ., ενώ για τα αποτελέσματα της εξέτασης οι γυναίκες ενημερώνονται γραπτώς σε διάστημα 3-4 εβδομάδων μετά τη μαστογραφία. Τονίζεται δε, ότι δεν απευθύνεται σε γυναίκες που πάσχουν ήδη από καρκίνο του μαστού.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου δήλωσε: «Όλες οι γυναίκες θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν προληπτικά και να προστατευθούν από μια νόσο απειλητική για την ανθρώπινη ζωή. Είναι μεγαλύτερη η ικανοποίησή μας να παρέχουμε αυτή τη δυνατότητα σε γυναίκες ευάλωτες πάντα με έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση».

Μέσα από τον ρόλο της εντεταλμένης συμβούλου Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, ευαισθητοποιημένη στα θέματα πρόληψης της υγείας που αφορούν στη σύγχρονη γυναίκα, συνέβαλε στην προώθηση του προγράμματος δωρεάν μαστογραφιών για άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης. Με συνεχείς παρεμβάσεις της, όλο το προηγούμενο διάστημα προς τη διοίκηση του ΕΔΔΥΠΠΥ (Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας), κατάφερε να συμπεριληφθούν στον προγραμματισμό δωρεάν μαστογραφίες στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, δίνοντας έμφαση στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Σε δηλώσεις της τονίζει τα εξής: «Στις μέρες μας, έχοντας στο επίκεντρο την πρόληψη και την προαγωγή της δημόσιας υγείας, οφείλουμε να ενώνουμε διαδημοτικές δυνάμεις για το συλλογικό συμφέρον. Οι γυναίκες που είναι άπορες και ανασφάλιστες στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης αξιοποίησαν τις δυνατότητες του προγράμματος δωρεάν ψηφιακών μαστογραφιών του ΕΔΔΥΠΠΥ, προστατεύοντας την υγεία τους. Χρέος μας, όλων όσοι αντιπροσωπεύουμε από θέσεις ευθύνης την ίδια την κοινωνία, είναι η ανάληψη στοχευμένων πρωτοβουλιών που υπηρετούν τον Άνθρωπο και τις ανάγκες του, διαμορφώνοντας καλύτερες συνθήκες ανάπτυξης για όλους».

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης παρείχε σε 10 ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες δωρεάν μαστογραφίες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet