Νέα δημοτική κίνηση στο Μαρούσι
Πολιτική

Νέα δημοτική κίνηση στο Μαρούσι

Νέα δημοτική κίνηση ιδρύθηκε στο Μαρούσι.

Στο κείμενο που εξέδωσε η νέα δημοτική κίνηση σημειώνεται:

Κείμενο αρχών – Κάλεσμα

Ως πολίτες του Δήμου Αμαρουσίου που έχουν βιώσει επί σειρά ετών, τόσο από την παρούσα όσο και από τις προηγούμενες διοικήσεις  την αδιαφάνεια στα οικονομικά του δήμου, το καθεστώς των ημετέρων και του ρουσφετιού, τη μη ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων, τις εξυπηρετήσεις μικρών και μεγάλων συμφερόντων, την αλαζονεία της εξουσίας και τέλος την έλλειψη αισθητικής, θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, να εκλεγεί μια νέα δημοτική αρχή απαλλαγμένη από όλες τις παραπάνω παθογένειες.

Θεωρούμε πως η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένας από τους κύριους πυλώνες της δημοκρατίας και σε αυτή θέλουμε να συμβάλλουμε ανεξάρτητα από τις επιλογές της όποιας κεντρικής εξουσίας.

Σε αυτή την προσπάθεια έχουν θέση όλες και όλοι που επιθυμούν να αναγεννηθεί ένας δήμος «ανοικτός» σε όλους τους πολίτες, προστάτης του αστικού περιβάλλοντος, αντίπαλος συμφερόντων που κερδοσκοπούν εις βάρος δημοσίων αγαθών, υπερασπιστής της ποιότητας της ζωής μας, δίκαιος και αντικειμενικός ως προς τις παροχές προς τους πολίτες.

Επιδιώκουμε να υλοποιήσουμε το όραμά μας για:

Ένα δήμο ο οποίος να εξασφαλίσει την πλήρη διαφάνεια στις μελέτες στις προμήθειες, στις εργολαβίες, και γενικότερα στα οικονομικά των επιχειρήσεών του με αδιάβλητες διαδικασίες και δυνατότητα ουσιαστικού ελέγχου από την αντιπολίτευση, με αναλογική απεικόνιση σε όλα τα όργανα της Δημοτικής Αρχής, ώστε οι αποφάσεις να λαμβάνονται με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.

Ένα δήμο των δημοτών και όχι του Δημάρχου που θα διεκδικεί μαχητικά τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της πόλης μας κόντρα στα μεγάλα συμφέροντα που αφορούν ελάχιστους.

Ένα δήμο ο οποίος να εφαρμόσει τον συμμετοχικό προϋπολογισμό ή «προϋπολογισμό των πολιτών» με τον οποίο θα εξασφαλιστεί η ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών τόσο στη λήψη των αποφάσεων για τα έργα που θα γίνουν στην πόλη όσο και για την ιεράρχησή τους. 

Ένα δήμο ο οποίος να συμβάλλει στην προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του, είτε πρόκειται για τις υπηρεσίες του (καθαριότητα, παιδικοί σταθμοί, δημοτική συγκοινωνία, Κ.ΑΠ.Η. Κ.Δ.Α.Π.- Μ.Ε.Α.) είτε για τους κοινόχρηστους χώρους (δάση, άλση, πλατείες, πεζοδρόμια), είτε για τη στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης με την κάλυψη όλων των λειτουργικών αναγκών των σχολείων και την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα της.

Ένα δήμο, που διασφαλίζει τη διαφάνεια και την αξιοκρατία στις προσλήψεις προσωπικού, τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και διεκδικεί αύξηση των πόρων που θα εξασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία του.  

Ένα δήμο με αειφόρο ανάπτυξη, με σεβασμό στις παραδόσεις του, με προτεραιότητα τη χρήση αμιγούς κατοικίας και την αύξηση του κοινόχρηστου πρασίνου, θεωρώντας ότι ο δήμος είναι κορεσμένος από υπερτοπικές εμπορικές και επιχειρηματικές χρήσεις.

Ένα δήμο που ενισχύει τον πολιτισμό, θα ενθαρρύνει την κοινωνική οικονομία και γενικώς θα προάγει την ενεργό συμμετοχή των πολιτών.

Ένα δήμο που προστατεύει το φυσικό περιβάλλον, θα αξιοποιεί όλες τις φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές και καινοτομίες.

Ένα δήμο που παλεύει για τη θεσμοθέτηση της επιτρεπόμενης εκπομπής ακτινοβολίας στα χαμηλότερα ευρωπαϊκά όρια και θα διεκδικήσει τη συμμετοχή του τόσο στη  διαδικασία αδειοδότησης  εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας, όσο και στη διαδικασία ελέγχου και συμμόρφωσης με τους όρους λειτουργίας.

Ένα δήμο ο οποίος να εφαρμόζει απόλυτα και ουσιαστικά το θεσμό της τακτικής λογοδοσίας στους πολίτες.

Ένα δήμο ο οποίος να εφαρμόσει ένα αξιόπιστο, αντικειμενικό, αξιοκρατικό και αξιοπρεπές κοινωνικό πρόγραμμα, χωρίς να αποτελεί σημείο ομηρίας και εξαγοράς των συμπολιτών μας που βρέθηκαν σε δυσμενή οικονομική κατάσταση.

Να επιδιώκει τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων δυνατοτήτων για την παροχή ουσιαστικής στήριξης αυτών των συμπολιτών μας ώστε να ανακτήσουν τις δυνατότητες να ζήσουν αυτοδύναμοι και με αξιοπρέπεια.

Να υπερασπίζεται διαρκώς το δικαίωμά τους στην πρώτη κατοικία όταν αυτή κινδυνεύει λόγω πραγματικής οικονομικής αδυναμίας.

Ένα δήμο χωρίς φοβικές αντιλήψεις για τους μετανάστες, τους  πρόσφυγες και τις επιλογές ζωής της καθεμιάς και του καθένα πολίτη

Ένα δήμο ο οποίος να συνεργάζεται αρμονικά με τους όμορους δήμους και την Περιφέρεια χωρίς μικροκομματικές ή προσωπικές αντιπαλότητες.

Ένα δήμο που θα επιδιώξει με όλες του τις δυνάμεις να φύγουν από την πόλη μας τα γραφεία της ναζιστικής οργάνωσης Χ.Α., προσφέροντας παράλληλα το ασφαλές περιβάλλον για την ανάπτυξη όλων των δημοκρατικών ιδεών. και θα συνδράμει στην υλοποίηση του μνημείου της Εθνικής Αντίστασης 1941 -1944, στην ομώνυμη πλατεία της πόλης.

Η θέλησή μας να συμμετάσχουμε στα κοινά της πόλης μας και να διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον με δημοκρατία για την πόλη μας είναι τα μόνα κίνητρα τις κίνησής μας.

Καλούμε όποια και όποιον θα ήθελε να στηρίξει το εγχείρημα μας να     συμπορευτεί μαζί μας

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας με δημοκρατικό ήθος να   αγωνιστούμε για ένα Μαρούσι που μας αξίζει.

ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ

  • Αδαμόπουλος Θέμης ( δασολόγος ,Πρόεδρος συλλόγου Κασταλία)
  • Βέττα Καλλιόπη (Περιφερειακή σύμβουλος – Περιφέρεια Αττικής)
  • Γεωργακώδη-Κανέλλη Μαρία (συνταξιούχος εκπαιδευτικό )
  • Γιαννέλας Γιάννης (πρόεδρος συλλόγου Ηπειρωτών )
  • Δαμιανός Πέτρος (δ/ντής Γυμνασίου – Λυκείου Ειδικού Καταστήματος Νέων Αυλώνας – Περιφερειακός σύμβουλος Περιφέρ. Αττ.)
  • Κοτρωνιάς Γιάννης (συνταξιούχος ΕΛΤΑ)
  • Κατσούλας Νίκος (πρόεδρος συλλόγου Εργατικών)
  • Κούρτης Μιχάλης (ορθοπεδικός)
  • Κυτέας Κώστας (εκπαιδευτικός)
  • Μπαρτζώκα Λυδία (υπάλληλος ΔΕΗ)
  • Μπούρας Βασίλης (σύμβουλος επιχειρήσεων)
  • Νιχωρίτη Εφη  (ηθοποιός)
  • Πανταζής Κώστας (μεταπτυχιακός φοιτητής διαχείρ. περιβάλλοντος)
  • Παπαδημητρίου Βαγγέλης (δημοσιογράφος ΕΡΤ, ert.open)
  • Πουλημένος Γιώργος (ανθοπώλης)
  • Σαββίδης Γιώργος (δημοσιογράφος)
  • Σαμιακός Σπύρος (συνταξιούχος εκπαιδευτικός)
  • Σοφιανού Κατερίνα (χειρουργός)
  • Σκουμπούρης Κώστας (ελεύθερος επαγγελματίας)
  • Φωτοπούλου Άννα (ελ. επαγγελματίας)

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet