Με 10% προηγείται η Ν.Δ. του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση
Πολιτική

Με 10% προηγείται η Ν.Δ. του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Με 10% προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου (και με 9% στην πρόθεση με αναγωγή επί των εγκύρων), σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Pulse, για λογαριασμό του ΣΚΑΙ.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία φτάνει στο 31,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 21,5%. Το Κίνημα Αλλαγής στο 8,5%, η Χρυσή Αυγή στο 8%, το ΚΚΕ στο 6%.

.

Στην πρόθεση ψήφου (χωρίς αναγωγή) η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 28,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στο 19,5%, ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής που φαίνεται να εδραιώνεται στην τρίτη θέση με 8%, η Χρυσή Αυγή στο 7,5% και το ΚΚΕ στο 5,5%.

Αρκετά μακριά από το όριο του 3% βρίσκονται τα υπόλοιπα κόμματα που καταγράφονται, κάτι που δείχνει ότι το ενδεχόμενο της πεντακομματικής βουλής μοιάζει σοβαρό.

.

Στο 2% βρίσκονται Ανεξάρτητοι Έλληνες και Ένωση Κεντρώων και ακολουθούν με 1% ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πλεύση Ελευθερίας, ΛΑΟΣ και Ελληνική Λύση.

Η έρευνα καταγράφει ακόμα πως η πλειοψηφία αποδοκιμάζει τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα των δυο προφυλακισμένων Ελλήνων αξιωματικών. Το 51% των ερωτηθέντων αξιολογεί «αρνητικά» ή «μάλλον αρνητικά» τις πρωτοβουλίες της Αθήνας, ενώ εκείνοι που έχουν αντίθετη άποψη, δεν ξεπερνούν το 1/3 των ερωτηθέντων.

.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet