Τα αποτελέσματα της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Γονέων Αγ. Παρασκευής
Κοινωνία

Τα αποτελέσματα της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Γονέων Αγ. Παρασκευής

Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αγ. Παρασκευής τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018 στοv χώρο του 3ου Λυκείου στην οποία συμμετείχαν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, καθώς και μέλη των Διοικητικών Συμβουλών των Συλλόγων Γονέων. Μετά τη συγκρότηση σε Σώμα και την εκλογή του προεδρείου ξεκίνησαν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την ανάγνωση της ανακοίνωσης του Συλλόγου Γονέων των Παιδικών Σταθμών για τη δίχρονη προσχολική αγωγή, στην οποία αναφέρονται, όπως ενημερώνει η Ένωση, «οι προβληματισμοί για τις σοβαρές ελλείψεις υποδομών στα υφιστάμενα νηπιαγωγεία και η απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου της Πολιτείας για την κάλυψη των υποδομών αυτών ενώ εκφράζεται ο σοβαρός κίνδυνος να μεταφερθούν στα νηπιαγωγεία οι πρακτικές λειτουργίας των παιδικών σταθμών όπως οι πληρωμές τροφείων, vouchers κ.τ.λ.».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης, Αντώνης Παπάζογλου, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου έκανε έναν σύντομο αποχαιρετισμό για την πρόεδρο της Ένωσης, Εύη Ματιάτου-Χατζοπούλου, που φέτος διανύει την τελευταία της χρονιά στο γονεϊκό κίνημα, μετά από 21 χρόνια συνεχούς παρουσίας.

Ομόφωνα εγκρίθηκαν από το Σώμα τα πεπραγμένα και η εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου της  Ένωσης, καθώς και ο Οικονομικός Απολογισμός της περιόδου 03/2017-02/2018, ενώ παράλληλα κατατέθηκαν από το Δ.Σ. και υπερψηφίστηκαν από τη Γενική Συνέλευση τρία ψηφίσματα.

Μεγάλος ήταν ο προβληματισμός για το ζήτημα της σχολικής στέγης και την ασφυξία, όπως τονίστηκε, που παρατηρείται εδώ και χρόνια στα σχολεία της πόλης από τον μεγάλο αριθμό παιδιών που φιλοξενούνται. Εκφράστηκε έντονα η ανάγκη για την ανέγερση νέων σχολείων και νηπιαγωγείων και ομόφωνα εγκρίθηκε το σχετικό ψήφισμα για τη σχολική στέγη.

Παράλληλα, εκφράστηκε, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Ένωσης, «έντονος προβληματισμός για την έλλειψη ουσιαστικών επισκευών και συντηρήσεων στα σχολεία κατά το 2017 και τη μεταφορά όλων των έργων για υλοποίηση στο 2018». Θετικά σχολιάστηκε το έργο των σχολικών επιτροπών που, όπως τονίζει το Δ.Σ. της Ένωσης, με τις μικρές και συνεχείς παρεμβάσεις τους βελτιώνουν την εικόνα των σχολείων.

Ομόφωνα, επίσης, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε το ψήφισμα για την Παράλληλη Στήριξη και την Ειδική Αγωγή, ενώ κατά πλειοψηφία ενέκρινε το ψήφισμα για τους βανδαλισμούς στα σχολεία.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους επιτυχημένους, όπως χαρακτηρίστηκαν, αγώνες της Ένωσης και όλων των Συλλόγων τη φετινή σχολική χρονιά που αφορούσαν:

  • Στην τοποθέτηση σχολικού νοσηλευτή σε Δημοτικό σχολείο της πόλης, αλλά και την κάλυψη όλων των αντίστοιχων θέσεων σε όλη την επικράτεια.
  • Στην κάλυψη των κενών σε διδακτικό προσωπικό που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους σε τρία σχολεία της περιοχής της Αγίας Παρασκευής.

Έγινε, όπως επισημαίνει το Διοικητικό Συμβούλο της Ένωσης, «για ακόμα μια φορά σαφής η αναγκαιότητα της συλλογικής προσπάθειας για τα μεγάλα προβλήματα που αφορούν τη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, η οποία βάλλεται ακόμα περισσότερο στα χρόνια της κρίσης». «Κατανοητή», σημειώνεται, «έγινε η ανάγκη να αγωνιζόμαστε ακόμα και για τα απολύτως αυτονόητα και απαραίτητα για τη λειτουργία του σχολείου, ενώ τονίστηκε ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να έχουμε τα αποτελέσματα που επιθυμούμε για το σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας».

Αναφορά έγινε και στις δράσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και αυτές που έχουν δρομολογηθεί να γίνουν μέσα στο πλαίσιο της καμπάνιας «Όλη η πόλη, μια γειτονιά». Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη διενέργεια του 12ου Μαθητικού Φεστιβάλ – Συνάντηση Μαθητικής Δημιουργίας, αυτή την «κατάκτηση», όπως χαρακτηρίζεται, της Ένωσης, που έχει γίνει θεσμός στα δρώμενα της πόλης. Φέτος, τα παιδιά θα παρουσιάσουν τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες στο διάστημα 27 Απριλίου – 6 Μαΐου 2018, ενώ το τριήμερο 11-13 Μαΐου 2018 θα είναι αφιερωμένο στον αθλητισμό.

«Η δύναμη της Ένωσης βρίσκεται στους Συλλόγους της και στην επικοινωνία μαζί τους. Ο διάλογος, η ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων και οι κοινοί αγώνες είναι ο μοναδικός τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τα σωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία των παιδιών μας» τονίζει το Διοικητικό Συμβούλιο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet