Χανιά: Στο νοσοκομείο 16χρονη μαθήτρια έπειτα από άγριο καυγά με συμμαθήτριές της
Κοινωνία

Χανιά: Στο νοσοκομείο 16χρονη μαθήτρια έπειτα από άγριο καυγά με συμμαθήτριές της

Στο νοσοκομείο χρειάστηκε να μεταφερθεί 16χρονη μαθήτρια η οποία τραυματίστηκε σε σοβαρό επεισόδιο με συμμαθήτριές της σε λύκειο των Χανίων. Σύμφωνα με το zarpanews.gr, οι μαθήτριες, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, τσακώθηκαν στον προαύλιο χώρου του σχολείου και ο καυγάς τους πήρε τέτοια έκταση, που η 16χρονη χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την κοπέλα παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με τραύματα στο κεφάλι και την κοιλιά, ενώ για το περιστατικό έχει ήδη ενημερωθεί ο διευθυντής της Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων, Στέλιος Ζερβάκης, ο οποίος έχει ζητήσει από τη διευθύντρια του σχολείου να πραγματοποιήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να γίνουν γνωστά τα αίτια που προκάλεσαν την επίθεση.

Στο σημείο έσπευσαν και αστυνομικές δυνάμεις που ενημερώθηκαν για το περιστατικό.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 6 Μαρτίου, ήταν η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, το οποίο λαμβάνει και στη χώρα μας όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (2013), ο εκφοβισμός είναι μια πολύπλευρη μορφή κακομεταχείρισης, η οποία παρατηρείται ως επί το πλείστον στα σχολεία και στους χώρους εργασίας. Χαρακτηρίζεται από την επαναλαμβανόμενη έκθεση ενός ατόμου σε φυσική ή/και συναισθηματική επιθετικότητα, όπως πειράγματα, παρατσούκλια, κοροϊδία, απειλές, παρενόχληση, χλευασμούς, καψόνια, κοινωνικό αποκλεισμό ή διάδοση φημών.

Σύμφωνα με έρευνα του Μαρτίου 2016, τρία στα 10 παιδιά έχουν πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού σε Γυμνάσια και Λύκεια, με το συντριπτικό ποσοστό των εμπλεκόμενων να είναι αγόρια. Ειδικότερα, το 30,6% των περιστατικών αφορά μόνο αγόρια, ενώ μόλις στο 3,18% εμπλέκονται μόνο κορίτσια. Ο τόπος καταγωγής αλλά και οι μειονότητες αποτελούν τους συχνότερους λόγους που υφίστανται κάποιοι μαθητές σχολικό εκφοβισμό. Αντίστοιχα, ο αριθμός των θυτών κυμαίνονται στο 30% του μαθητικού πληθυσμού, με το 2% των μαθητών να έχουν συχνά τον ρόλο του θύτη, αλλά και ένα αντίστοιχο ποσοστό να δέχεται με την ίδια συχνότητα επιθέσεις στον χώρο του σχολείου.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet