Ερωτήματα Μ. Πατούλη-Σταυράκη για τη δημόσια υγιεινή & την ψηφιακή εποχή
Κοινωνία

Ερωτήματα Μ. Πατούλη-Σταυράκη για τη δημόσια υγιεινή & την ψηφιακή εποχή

Η δημόσια υγιεινή, αλλά και η ψηφιακή εποχή βρέθηκαν στο επίκεντρο ερωτημάτων που έθεσε η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης που διεξήχθη την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018.

Συγκεκριμένα, η κ. Πατούλη «έκρουσε», όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωσή της, «τον κώδωνα του κινδύνου» προς τη δημοτική Αρχή για θέματα καθαριότητας, φροντίδας της δημόσιας υγιεινής, αλλά και για τις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται, με επίκεντρο την ψηφιακή εποχή, μέσα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κ. Πατούλη ζήτησε να ληφθούν άμεσα μέτρα καθαριότητας στο Γυμνάσιο Λυκόβρυσης, καθώς, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, οι κάδοι απορριμμάτων στις δύο εισόδους του σχολείου παραμένουν ακάθαρτοι, ενώ στο οικόπεδο που γειτνιάζει με τη σχολική μονάδα υπάρχουν διάσπαρτα απορρίμματα και σπασμένα υλικά, που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγιεινή.

Παράλληλα, τόνισε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, την αδήριτη ανάγκη να κινητοποιηθούν από πλευράς Δήμου οι διαδικασίες απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένου αυτοκινήτου, που παραμένει έκθετο για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα πλησίον του Γυμνασίου Λυκόβρυσης (οδός Θησέως). Όπως επισήμανε η κ. Πατούλη, το εν λόγω όχημα έχει γίνει σημείο αλλεπάλληλων δολιοφθορών, με κίνδυνο να προκληθεί τραυματισμός μαθητών.

Τέλος, η κ. Πατούλη ζήτησε επισήμως να ενημερωθεί σε τι ενέργειες έχει προβεί ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης με αφορμή την εν εξελίξει δράση «Κοινωνία του GigaBit 2025», που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε συνεργασία με τις χώρες – μέλη, μέσω του προγράμματος WiFi For Europe (WiFi4EU), με δικαιούχους τους Δήμους της χώρας, για την ανάπτυξη δικτύων WiFi που θα παρέχουν στους πολίτες δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους (π.χ. πλατείες, δημόσια κτήρια). Όπως τόνισε, «είναι σημαντικό στις μέρες μας να είμαστε έγκαιρα προετοιμασμένοι και να αξιοποιούμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τις ευκαιρίες που μας δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, στη νέα ψηφιακή εποχή».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet