Διακοπή λειτουργίας παράνομης Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Αθήνα
Περιφέρεια Αττικής

Διακοπή λειτουργίας παράνομης Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Αθήνα

Σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διακοπή λειτουργίας μίας ακόμη παράνομης Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) στον Λόφο Σκουζέ, στον Δήμο Αθηναίων, προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής με γνώμονα την προστασία και την ασφάλεια των 29 περιθαλπομένων που διέμεναν σε αυτή υπό άθλιες συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής.

Ειδικότερα, η συγκεκριμένη ΜΦΗ λειτουργούσε, όπως ενημερώνει η Περιφέρεια Αττικής, παράνομα, παρά τις αποφάσεις διακοπής λειτουργίας, σφράγισης και επιβολής προστίμων από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και τις ασκηθείσες ποινικές διώξεις.

Κατόπιν νεότερου ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2018, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε περαιτέρω επιβάρυνση στη λειτουργία της Μονάδας, η Περιφέρεια Αττικής κινήθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση, άμεσα και συντονισμένα με απευθείας παρέμβαση στις οικογένειες των ηλικιωμένων (μετά από εισαγγελική παραγγελία), συνεχείς ελέγχους και πίεση στη διοίκηση της ΜΦΗ, που διέκοψε οριστικά τη λειτουργία της χθες, Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια σημειώνεται: «Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να παρεμβαίνει με στόχο την προστασία της Τρίτης Ηλικίας από παράνομες Μονάδες που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και ασφάλεια των ηλικιωμένων συμπολιτών μας, ωστόσο, η επιτάχυνση των διαδικασιών για την αλλαγή του νομικού πλαισίου που διέπει τις ΜΦΗ, είναι αναγκαία, όπως έχει επισημάνει η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου με δήλωσή της στις 5 Φεβρουαρίου 2018».

Η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνα Κυπριανίδου, δήλωσε σχετικά με το περιστατικό.

«Οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας -μετά τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής- αξίζουν μια αντιμετώπιση και φροντίδα με αξιοπρέπεια και ανθρωπιά, που είναι ακριβώς το μέτρο του πολιτισμού μας.

»Η Περιφέρεια πράττοντας το καθήκον της, ως οφείλει, ελέγχει τις διοικήσεις των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων και παρεμβαίνει στις παράνομες δομές που εκθέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία των συμπολιτών μας, θέτοντας πάνω από όλα την προστασία των περιθαλπομένων.

»Αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας, και μάλιστα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, η φροντίδα όσων μας φρόντισαν».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet