Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας από τον ΣΒΑΠ & τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού
Κοινωνία

Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας από τον ΣΒΑΠ & τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής συνεχίζεται με ιδιαίτερη επιτυχία για 5η συνεχόμενη χρονιά η Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (από Δευτέρα 26 Μαρτίου μέχρι Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018), που διοργανώνει ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ) σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας και τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού.

Απώτερος σκοπός της δράσης αυτής είναι, σύμφωνα με τον ΣΒΑΠ, η έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων για το μείζον θέμα της οδικής ασφάλειας και της κυκλοφοριακής αγωγής.

Σε μια χώρα όπου τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν διαχρονικό πρόβλημα με κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις, ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων έχει ξεκινήσει, εδώ και αρκετά χρόνια, ενημερωτικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για την πρόληψη ατυχημάτων και τη σωστή οδική συμπεριφορά.

Δράσεις ΣΒΑΠ και Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού για την Οδική Ασφάλεια

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινές, ενημερωτικές ομιλίες από ειδικούς, στα σχολεία του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες:

  • Δευτέρα 26 Μαρτίου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ψυχικού.
  • Tρίτη 27 Μαρτίου στο 1ο Γυμνάσιο Ν. Ψυχικού.
  • Τετάρτη 28 Μαρτίου στο Δημοτικό Σχολείο Ψυχικού.
  • Πέμπτη 29 Μαρτίου στο Δημοτικό Σχολείο Φιλοθέης.
  • Παρασκευή 30 Μαρτίου βιωματική εκπαίδευση στην πλατεία Αγίας Σοφίας Ν. Ψυχικού, 9:00-14:00.

Παράλληλα, θα γίνουν ομιλίες για τους δημότες, καθώς και για τους μαθητές από την Τροχαία. Το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΒΑΠ, με επιπλέον εκδηλώσεις από τους φορείς που δραστηριοποιούνται στον Δήμο και θα έχουν ως θέμα την οδική ασφάλεια.

Οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες μπορούν να καλούν στους αριθμούς τηλεφώνου του Συνδέσμου 210 6719138, 210 6711228 και στα γραφεία του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού τηλ. 213 2014641.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet