Επίσκεψη δημάρχου Αγ. Παρασκευής στον ΧΥΤΑ Φυλής
Κοινωνία

Επίσκεψη δημάρχου Αγ. Παρασκευής στον ΧΥΤΑ Φυλής

Τους χώρους λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής και του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης επισκέφθηκαν την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018 ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γ. Σταθόπουλος, o αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ι. Σιδέρης, και η προϊσταμένη Καθαριότητας, Αικ. Καπετανάκη, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στην Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων Δυτικής Αττικής από τον περιφερειακό σύμβουλο και τακτικό μέλος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Α. Βρούστη.

Στόχος της επίσκεψης ήταν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, η συζήτηση για την περαιτέρω συνεργασία του Δήμου Αγίας Παρασκευής με τον ΕΔΣΝΑ κατ΄ εφαρμογή των νομοθετικών απαιτήσεων του Εθνικού και του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων. Στη συνάντηση επικυρώθηκε η διάθεση καφέ κάδων στον Δήμο Αγίας Παρασκευής για τη συλλογή βιοαποβλήτων από συγκεκριμένα σημεία μεγάλης παραγωγής οργανικού υλικού, όπως λαϊκές αγορές και καταστήματα εστίασης.

Η διοίκηση του Δήμου Αγίας Παρασκευής σημειώνει σχετικά: «Η εφαρμογή της χωριστής διαλογής βιοαποβλήτων μόνο οφέλη θα προσφέρει στον Δήμο μας, καθώς δεν θα επιβαρύνεται με τέλος διάθεσης. Τα βιοαπόβλητα θα οδηγούνται στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης για την παραγωγή κόμποστ υψηλής ποιότητας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet