Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου «Πού μας πάει αυτό το αίμα;»
Πολιτισμός

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου «Πού μας πάει αυτό το αίμα;»

Η παρουσίαση του βιβλίου «Πού μας πάει αυτό το αίμα;» του Αγιοπαρασκευιώτη, ομότιμου καθηγητή Νέας Ελληνικής Λογοτεχνίας Γιάννη Παπακώστα πραγματοποιήθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 στο, κατάμεστο από κόσμο θέατρο, του 2ου Γυμνασίου της Αγίας Παρασκευής.

Βασική θεματολογία του βιβλίου είναι η αναπαράσταση της αυτοδικίας, όπως αυτή προκύπτει από καταξιωμένα έργα της νέας ελληνικής λογοτεχνίας, με προϋπόθεση τη δημιουργική τους μετάπλαση και τη μυθοπλασία.

Για το βιβλίο, εκτός από τον συγγραφέα, μίλησαν ο φιλόλογος, συγγραφέας Λαοκράτης Βάσσης, ο ποιητής, σκηνοθέτης Πάνος Κυπαρίσσης, ο καθηγητής Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνης Μακροδημήτρης και ο κοσμήτωρ του Λαϊκού Πανεπιστημίου Αγίας Παρασκευής, Νίκος Πετρόχειλος. Χαιρετισμό στην εκδήλωση έκανε ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γ. Σταθόπουλος, όπως και η Πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Τερψ. Γκιόκα.

Στην εκδήλωση, που συντόνισε ο πρώην πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Λιανός, παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, πολλοί καθηγητές Πανεπιστημίων, ο αντιδήμαρχος Ι. Σιδέρης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Β. Ζορμπάς, πρ. δήμαρχος, Β. Γιαννακόπουλος, πρ. δήμαρχος, ο πρ. δήμαρχος Αντ. Σιδέρης, η πρόεδρος του Διαδημοτικού Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων «Αργώ», Γ. Πίσπα, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet