Aφρικανική σκόνη στην Κρήτη, χαλάζι στη Μυτιλήνη, χιόνια στην Ευρυτανία
Περιβάλλον

Aφρικανική σκόνη στην Κρήτη, χαλάζι στη Μυτιλήνη, χιόνια στην Ευρυτανία

Κακοκαιρία πλήττει αρκετές περιοχές της Ελλάδας, ενώ η Κρήτη, που «πνίγηκε» στην αφρικανική σκόνη, αύριο Κυριακή θα υποστεί νέο «κύμα».

Σύμφωνα με την προειδοποίηση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης θα υπάρξουν και πάλι το επόμενο διήμερο υπερβάσεις των αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα, λόγω μεταφοράς αφρικανικής σκόνης και το φαινόμενο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα επηρεάσει ολόκληρη την Περιφέρεια Κρήτης.

Στη Μυτιλήνη το πρωί του Σαββάτου 24 Μαρτίου παρατηρήθηκε ισχυρή χαλαζόπτωση.

Σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε και την περιοχή της Εθνικής Οδού Πατρών – Πύργου, στο ύψος της διασταύρωσης Βουνάργου, μετατρέποντας σε παγοδρόμιο την οδό. Σύμφωνα με το ilialive.gr ένα αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του λόγω της ολισθηρότητας από το χαλάζι.

Κατολίσθηση, λόγω διάβρωσης εδάφους, παρατηρήθηκε και στο Μέτσοβο, λίγο έξω από το χωριό Βοτονόσι, όπου αποκολλήθηκαν από το βουνό τεράστιοι βράχοι και για τουλάχιστον 200 μέτρα εξαφάνισαν το οδόστρωμα.

Στην ορεινή Ευρυτανία ακόμη είναι χειμώνας και το τοπίο λευκό.

Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για αλλοπρόσαλλο καιρό επαληθεύτηκαν με αφρικανικές συνθήκες στα νότια της χώρας και πολικές στα βόρεια και γενικά στα ορεινά ηπειρωτικά.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet