Προκαλεί ο Ερντογάν λίγες ώρες πριν τη Σύνοδο Ε.Ε. – Τουρκίας
Κόσμος

Προκαλεί ο Ερντογάν λίγες ώρες πριν τη Σύνοδο Ε.Ε. – Τουρκίας

Σκληρό μήνυμα στη Δύση στέλνει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγο πριν την προγραμματισμένη Σύνοδο Ε.Ε. – Τουρκίας, στη Βάρνα της Βουλγαρίας, προειδοποιώντας ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια των Τούρκων.

Ένα 24ωρο πριν την συνάντησή του, ο Ερντογάν διαμηνύει ότι δεν δέχεται μαθήματα από τη Δύση και συμπληρώνει πως θα προσέλθει στην Σύνοδο της Δευτέρας με βίντεο που αντικρούουν τις κατηγορίες και τις επικρίσεις σχετικά με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Άγκυρας στην Αφρίν.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ο Ερντογάν έχει στα χέρια του υλικό που αποδεικνύει ότι οι Κούρδοι δρουν ως τρομοκρατική οργάνωση, το οποίο και θα παρουσιάσει στους Ευρωπαίους ηγέτες.

Να υπενθυμίσουμε ότι την ίδια ρητορική ακολούθησε και στην ομιλία του το Σάββατο στη Σαμψούνται, όπου εξαπέλυσε επίθεση κατά πάντων, απειλώντας ότι «τη μεγάλη Τουρκία οπωσδήποτε θα την οικοδομήσουμε, ακόμα κι αν χρειαστεί να δώσουμε τις ζωές μας ή να πάρουμε ζωές».

Το πρόγραμμα της επίσκεψης Ερντογάν στη Βάρνα

Να υπενθυμίσουμε ότι το προγραμματισμένο ραντεβού των δύο ηγετών για τη Δευτέρα είναι στις 17.00, όταν και ο Τούρκος πρόεδρος θα φτάσει στη Βάρνα της Βουλγαρίας και θα συναντηθεί με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό, Μπόικο Μπορίσοβ.

Στις 19.00 αναμένεται να ξεκινήσει η συνάντηση του Ταγίπ Ερντογάν με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Ντόναλντ Τουσκ, η οποία πιθανότατα θα διαρκέσει δύο ώρες. Μετά το πέρας της συνάντησης θα δοθεί κοινή συνέντευξη τύπου, ενώ για τις 22.00 έχει προγραμματιστεί η αναχώρηση του Τούρκου προέδρου από τη Βάρνα.

Οι δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναμένεται, μεταξύ άλλων, να του θέσουν και το θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet