Π. Κούκουζας: Απ’ ευθείας αναθέσεις 100.000 ευρώ στον ΟΚΟΙΠΑΔΑ
Πολιτική

Π. Κούκουζας: Απ’ ευθείας αναθέσεις 100.000 ευρώ στον ΟΚΟΙΠΑΔΑ

Την παρέμβασή του για την 1η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) έδωσε στη δημοσιότητα ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλος του Δ.Σ. του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, Πέτρος Κουκουζας.

Στο σχετικό κείμενο, το οποίο ο δημοτικός σύμβουλος κατέθεσε στα πρακτικά, μιας και δεν κατέστη εφικτό να παραστεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 27 Μαρτίου 2018, κατηγορεί τη διοίκηση του Νομικού Προσώπου για «σπάσιμο» κωδικών, ώστε αυτοί να προβλέπουν απ’ ευθείας αναθέσεις σε εταιρείες, μέχρι του ποσού των 24.800 ευρώ.

Ακολουθεί η παρέμβαση του κ. Κούκουζα.

Απ’ ευθείας αναθέσεις συνολικά 100.000 ευρώ για ημέτερους, με την 1η αναθεώρηση του προϋπολογισμού του ΟΚΟΙΠΑΔΑ

Όποια και όποιος καλοπροαίρετα ρίξει μια απλή ματιά στο κεφάλαιο της «αύξησης των εσόδων» στην 1η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) για το οικονομικό έτος 2018 θα διαπιστώσει ότι δίπλα σε πέντε (5) κωδικούς υπάρχει το «μυθικό» ποσό των 24.800 ευρώ.

Το ποσό δηλαδή που εξασφαλίζει την απ΄ευθείας ανάθεση στον ανάδοχο, χωρίς διαγωνισμό. Συνολικά, δηλαδή, η δαπάνη απ’ ευθείας αναθέσεων ανέρχεται σε 100.000 ευρώ, συν τον ΦΠΑ.

Σε τι αναφέρονται λοιπόν αυτοί οι πέντε (5) κωδικοί;

1. «Υπηρεσίες καθαριότητας». Για την πρόσληψη μέσω εργοληπτικής εταιρίας (βλέπε «ΣΟΥΡΛΗΣ») δύο – τριών καθαριστριών για την κάλυψη υπαρκτών βέβαια αναγκών, με τρόπο εντελώς αντίθετο με τις αρχές της αξιοκρατίας και των κοινωνικών κριτηρίων. 

Τα κριτήρια των προσλήψεων είναι προσωπικά της προέδρου ή της «ανώτερης» διοίκησης.

Η αμοιβή με 24.800 ευρώ (με τον ΦΠΑ) της ημέτερης εργοληπτικής εταιρείας με την οποία συνεργάζεται πολλά χρόνια τώρα το Ν.Π. στερεί τη δυνατότητα να φθάσει το σύνολο του ποσού της εργαζόμενους.

2. «Υπηρεσίες εναρμόνισης με τον GDPR (GENERAL DATA PROTECTION REGULATION)», του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ελληνιστί.

Η εκπαίδευση και πιστοποίηση υπαλλήλου διαρκεί 40 ώρες σεμιναρίου και σίγουρα δεν κοστίζει 24.800 ευρώ. Ο/η υπάλληλος που θα εκπαιδευόταν θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και από άλλα Ν.Π. του Δήμου.

3. «Κατάρτιση σχεδίου δράσης ενεργών επιχειρήσεων και φορέων για στήριξη κοινωνικών πολιτικών της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Αμαρουσίου».

Την καταγραφή και αξιοποίηση, δηλαδή, των ενεργών επιχειρήσεων που επιθυμούν να συνεισφέρουν στην κοινωνική πολιτική του Δήμου, προσφέροντας τρόφιμα, ενδύματα, είδη ατομικής υγιεινής και άλλα.

Σίγουρα θυμούνται οι συνάδελφοι/ισσες της διοίκησης ότι τα πρώτα χρόνια της κρίσης ο τότε συνάδελφος δημοτικός σύμβουλος κ. Αλεπούς Νίκος, πλαισιωμένος και από αρκετούς συμπολίτες μας, είχε αναλάβει εθελοντικά, στο πλαίσιο της δραστηριότητάς του ως δημοτικός σύμβουλος της διοίκησης, να λειτουργήσει αυτή την υπηρεσία και μάλιστα με καλά αποτελέσματα.

Τώρα ο ΟΚΟΙΠΑΔΑ θα αναθέσει σε κάποιον τρίτο, με απ΄ ευθείας ανάθεση, να βρει και να αξιοποιήσει αυτές της επιχειρήσεις και θα λάβει για αυτό 24.800 ευρώ (με τον ΦΠΑ).  

4. «Παροχή υπηρεσιών για την εγκατάσταση και εφαρμογή των αρχών HACCP σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Αμαρουσίου».

24.800 ευρώ σε κάποια εταιρεία για την εφαρμογή(!) των αρχών του HACCP, που βρίσκονται στο διαδίκτυο με αναλυτικές περιγραφές, σχεδιασμό και μεθοδολογία εγκατάστασης και εφαρμογής!!!

5. «Προμήθεια WEB εφαρμογής για τη διαχείριση των βρεφονηπιακών σταθμών».

Ας σημειωθεί ότι υπάρχει ήδη πρόγραμμα για τη διαχείριση των βρεφονηπιακών σταθμών που θα μπορούσε πολύ πιο οικονομικά να εκσυγχρονιστεί.

Και εδώ το προϋπολογιζόμενο ποσό ανέρχεται στα 24.800 ευρώ (με τον ΦΠΑ) για να επιτευχθεί η απ΄ευθείας ανάθεση σε άτομο της επιλογής της προέδρου, για μια υπηρεσία που είναι σίγουρα υπερτιμολογημένη.

Εκτός από τους παραπάνω κωδικούς υπάρχουν κωδικοί εξόδων που ανέρχονται σε:

  1. 60.000 ευρώ για μισθώματα από το 2005 έως το 2016 για το ΚΑΠΗ της Νέας Λέσβου, που μαρτυρά κακοδιαχείριση των προηγούμενων χρόνων.
  2. 12.000 ευρώ για υπηρεσίες φύλαξης κτηρίων, που αφορά στην πραγματική ανάγκη να υπάρξει φύλακας στην κοινωνική υπηρεσία που διαχειρίζεται λεπτές και δύσκολες υποθέσεις ψυχικής υγείας συμπολιτών της. Η υπηρεσία αυτή της φύλαξης θα μπορούσε να καλυφθεί από τον έναν υπάλληλο του Δήμου από τους τέσσερις που επέστρεψαν για τη στελέχωση της δημοτικής αστυνομίας, μετά τη δικαίωσή τους το 2015. Τότε η διοίκηση είχε επιλέξει να μη συστήσει τη δημοτική αστυνομία. Να που σήμερα μας χρειάζεται.
  3. 13.000 ευρώ για την αποτύπωση οικονομικών δεδομένων και εφαρμογή διπλογραφικού συστήματος, που θα μπορούσε να καλυφθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) οφείλει να υπηρετεί τους σκοπούς της κοινωνικής πολιτικής και της αλληλεγγύης, όπως αναφέρει στον τίτλο του και όχι να γίνεται το «όχημα» μέσω του οποίου να δίνονται σε ημέτερους «δουλίτσες», ούτε να υποτάσσεται η όποια δραστηριότητά του στη πελατειακή λογική της εκάστοτε διοίκησης.  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet