Μία κυβέρνηση… πολλές πολιτικές
Πολιτική

Μία κυβέρνηση… πολλές πολιτικές

Σε πλήρη σύγχυση φαίνεται πως βρίσκεται η νέα κυβέρνηση, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των κυβερνητικών στελεχών που εμφανίζονται να «φλερτάρουν» με το… ξήλωμα πτυχών πολιτικών επιλογών που είχαν παρθεί τα προηγούμενα χρόνια. Μετά τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο, που συγκρούστηκε με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και άλλα κυβερνητικά στελέχη προέβησαν σε δηλώσεις που… άναψαν φωτιές.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος φέρεται να είπε προς τους εκπροσώπους των μικρομεσαίων ότι η κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων θα περιοριστεί σε τρεις περιοχές, που δεν θα περιλαμβάνουν τα ιστορικά κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος εμφανίστηκε να σημειώνει προς τους συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι «το κλίμα ανησυχίας που υπάρχει στους δήμους (σ.σ.: λόγω αξιολόγησης και ενδοδημοτικής κινητικότητας) δεν είναι άδικο», ενώ ο κ. Μάκης Βορίδης εμφανίστηκε ανοικτός να συζητήσει τα κριτήρια αξιολόγησης, χωρίς όμως να ακυρώνεται η ίδια η αξιολόγηση του προσωπικού του ΕΣΥ, αλλά και να ξαναδεί το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών «που είναι ήδη αρκετά μειωμένο σε σχέση με αυτό των Ευρωπαίων συναδέλφων τους».

Επίσης, και ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος έριξε τη δική του… βόμβα, αυτή τη φορά στις αποκρατικοποιήσεις, βάζοντας θέμα κόκκινης γραμμής στην ιδιωτικοποίηση του νερού και της ενέργειας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρέπει η κυβέρνηση να ξαναδεί τις ιδιωτικοποιήσεις «διότι το νερό δεν είναι το ίδιο με τον ιππόδρομο και τα λαχεία και καθένας το αντιλαμβάνεται, διότι δεν είναι τζόγος το νερό ή η ενέργεια, από την άλλη».

Οι πρώτες ημέρες των νέων επικεφαλής των υπουργείων χαρακτηρίζονται από μία προσπάθεια άμβλυνσης μεν των τριβών που υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα, ωστόσο αυτό μοιάζει να γίνεται σπασμωδικά, επί προσωπικού και σε αντίθεση με τους στόχους του πρωθυπουργού. Το ερώτημα είναι έως πότε θα κοιτάζει ο πρωθυπουργός τους… αντάρτες να φουσκώνουν τα στήθη τους προτού τους τραβήξει το αυτί. Έρχεται και τρόικα τον Ιούλιο και δεν είναι ώρα για παραφωνίες και μπαϊράκια…

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet