Στενότερη συνεργασία με την Κίνα «χτίζει» ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Στενότερη συνεργασία με την Κίνα «χτίζει» ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Με στόχο να ενισχύσει περαιτέρω τις σχέσεις του με την Κίνα και να εξασφαλίσει έναν ακόμα στρατηγικό σύμμαχο στην προσπάθεια για την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της πόλης, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συνεχίζει τις επαφές του με παράγοντες της ασιατικής χώρας. Μετά την ανταλλαγή επισκέψεων ανάμεσα στους ανθρώπους του Δήμου και την κινεζική πρεσβεία, το δημαρχείο επισκέφτηκε αντιπροσωπεία της τοπικής κυβέρνησης της επαρχίας Anhui (πληθυσμού 70 εκατ. ανθρώπων), με επικεφαλής των αναπληρωτή τοπικό υπουργό Πολιτισμού και Επικοινωνίας, Liu Feiyue.

Οι δύο πλευρές διερεύνησαν τις δυνατότητες συνεργασίας σε επίπεδο πολιτιστικών, αθλητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, με τους Κινέζους αξιωματούχους να ενδιαφέρονται και την προοπτική επενδύσεων στην πόλη του Ηρακλείου.

«Είναι μεγάλη τιμή να εκπροσωπώ τους κατοίκους της επαρχίας Anhui σε μια ιστορική χώρα όπως η Ελλάδα, σε μια όμορφη πόλη όπως το Ηράκλειο. Έχοντας διαπιστώσει πολλά κοινά ανάμεσα στους λαούς μας, θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά εάν μπορέσουμε να συνεργαστούμε για την ανταλλαγή ιδεών στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την κουλτούρα», δήλωσε ο κ. Feiyue.

«Καλλιεργούμε κάθε συνεργασία που θα μας βοηθήσει να κάνουμε γνωστή την πόλη μας σε όλο τον κόσμο, που θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε περισσότερα στους Ηρακλειώτες και σε πρακτικό επίπεδο», ήταν το σχόλιο του δήμαρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Ως πρώτο βήμα συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, ο κ. Ν. Μπάμπαλος πρότεινε και ζήτησε να διερευνηθεί η δυνατότητα να διοργανωθεί το καλοκαίρι στο Ηράκλειο φεστιβάλ Ελληνοκινεζικής φιλίας. «Οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν τις επαφές, στο καλό κλίμα με το οποίο αυτές ξεκίνησαν», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet