Ολοκληρώνεται η έκθεση «Το Δέντρο και το Ποτάμι» στην Πινακοθήκη Λέφα
Πολιτισμός

Ολοκληρώνεται η έκθεση «Το Δέντρο και το Ποτάμι» στην Πινακοθήκη Λέφα

Την Παρασκευή 6 Απριλίου ολοκληρώνεται η έκθεση του φωτογραφικού έργου της σύγχρονης Ελληνίδας εικαστικού Μαρίβας Ζαχάρωφ, υπό τον τίτλο «Το Δέντρο και το Ποτάμι», που πραγματοποιείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό.

Η εικαστικός από τις 25 Δεκεμβρίου του 2016 έως και την 1η Μαρτίου του 2017 βρέθηκε στο Μπανγκλαντές όπου αρχικά έγινε δεκτή σε ένα διεθνές Art Camp στην επαρχιακή πόλη της Kushtia και εν συνεχεία έκανε εργαστήρια ζωγραφικής με παιδιά που ζούσαν στο όριο της φτώχειας στην επαρχία της Paril Nawada.

«Το Δέντρο και το Ποτάμι» είναι τα δύο κύρια υπερβατικά σύμβολα γύρω από τα οποία δημιουργήθηκε αυτή η δουλειά, που χωρίζεται σε τέσσερις υποενότητες ανάλογα με τις θεματικές:

  • παιδική εργασία,
  • περιβαλλοντική μόλυνση,
  • το νερό και την εκπαίδευση,
  • το δικαίωμα στη μόρφωση.

Η φωτογραφική μηχανή της Μαρίβας Ζαχάρωφ ήταν, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Πινακοθήκης, μέσο καταγραφής μιας σκληρής πραγματικότητας, αλλά και του σύνθετου και συνάμα απλού έργου που παρήγαγε μέσα από την κοινότητα με αφορμή τα παιδικά εργαστήρια τέχνης και τη δημιουργική και υπερβατική φαντασία των παιδιών. Οι φωτογραφίες είναι έγχρωμες, δεν έχουν υποστεί καμία επεξεργασία που να αλλοιώνει τον χαρακτήρα τους, ενώ παρουσιάζονται σαν συμμετρικές και ασύμμετρες εγκαταστάσεις στον χώρο με αφορμή το έργο του Piet Mondrian και την αναφορά του στη θεοσοφία.

Την έκθεση πλαισιώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα, δωρεάν, ανοιχτό σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 10:00 – 18:00, Τετάρτη 13:00 – 20:00.

Επιμέλεια Έκθεσης: Ελίζα Γερολυμάτου, ιστορικός Τέχνης – μουσειολόγος.

Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα: Κοκκώνη 15, Ψυχικό, τηλ. 210 6717097.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet