Αφιέρωμα Δήμου Ηρακλείου Αττικής στο ταξίδι των παιδιών – προσφύγων
Κοινωνία

Αφιέρωμα Δήμου Ηρακλείου Αττικής στο ταξίδι των παιδιών – προσφύγων

Το ταξίδι και τα συναισθήματα που βιώνουν τα προσφυγόπουλα από τη στιγμή που θα φύγουν από την πατρίδα τους μέχρι να βρουν μια νέα χώρα για να τα φιλοξενήσει, αναπαρέστησαν τα παιδιά του Ηρακλείου στη διαδραστική εκδήλωση που διοργάνωσε, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, στέλνοντας μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης.

Με αφετηρία την παρουσίαση του βιβλίου της Αργυρώς Πιπίνη «Μελάκ, μόνος», το οποίο μέσα από λέξεις και εικόνες αφηγείται την Οδύσσεια των παιδιών προσφύγων, η ομάδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης προσέφερε μια μοναδική εμπειρία σε μικρούς και μεγάλους που παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Η ιστορία του Μελάκ αναβίωσε μέσα από την ανάγνωση της Ελένης Χιωτάκη και το μουσικοθεατρικό παιχνίδι που έστησαν τα παιδιά του εργαστηρίου της Βιβλιοθήκης υπό την καθοδήγηση της θεατρολόγου Σοφίας Θεοδωροπούλου, και τη συνοδεία στη μουσική της μαθήτριας Β΄ τάξης του Μουσικού Γυμνασίου Παλλήνης Γεωργίας Σφέτσιου.

Για το βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Καλειδοσκόπιο», μίλησαν η ίδια η συγγραφέας, Αργυρώ Πιπίνη, συνοδευόμενη από τον εικονογράφο του, Αχιλλέα Ραζή, για να μοιραστούν τις εμπειρίες και τα βιώματα που τους οδήγησαν να εξιστορήσουν το ταξίδι του Μελάκ.

Η εκδήλωση έκλεισε μουσικά αλλά και… γευστικά, με τις νότες της αραβικής μουσικής του Nabil και το τραπέζι που έστησαν με την κουζίνα από τις χώρες των προσφύγων οι σεφ του εστιατορίου «Κήπος της Εδέμ».

«Σαν χώρα φιλόξενη, το προσφυγικό έχει ακουμπήσει όλους μας. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, αλλά πράξεις. Μέσα από αυτήν την εκδήλωση πράττουμε το ελάχιστο: να συναισθανθούμε. Να μάθουμε στα παιδιά μας τι σημαίνει να ανοίγεις την αγκαλιά σου και να κλείνεις μέσα όσους έχουν ανάγκη», τόνισε η αντιδήμαρχος Δέσποινα Αϊβατζίδου-Ποριώτου χαιρετίζοντας την εκδήλωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet