Πρωτόκολλο Συνεργασίας ΠΕΔΑ – ΕΕΤΑΑ για 4 αυτοδιοικητικά θεματικά πεδία
Αυτοδιοίκηση

Πρωτόκολλο Συνεργασίας ΠΕΔΑ – ΕΕΤΑΑ για 4 αυτοδιοικητικά θεματικά πεδία

Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, εγκρίθηκε η σύναψη συνεργασίας μεταξύ ΠΕΔΑ και ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) για τέσσερα θεματικά πεδία, τα οποία είχαν προσδιοριστεί και συμφωνηθεί από τους επικεφαλής των δύο φορέων, Γιώργο Ιωακειμίδη και Θεόδωρο Γκοτσόπουλο, αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια συνάντησή τους τον περασμένο Φεβρουάριο.

Τα θεματικά πεδία με ορίζοντα συνεργασίας τη διετία 2018-2019 είναι τα εξής:

  1. Θεσμικά (Μητροπολιτική Διακυβέρνηση).
  2. Κοινωνικά (με ειδική αναφορά την ένταξη των μεταναστών και το Πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ για τα ασυνόδευτα παιδιά).
  3. Διά Βίου Εκπαίδευση (έρευνα αναγκών κατάρτισης αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε τρέχοντα ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως, ο Νόμος 4412, κ.ά.).
  4. Αναπτυξιακά (υποστήριξη/ενίσχυση των μικρών και νησιωτικών Δήμων).

Στη συνάντηση του Φεβρουαρίου κατά την οποία συμφωνήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας των δύο φορέων, συμμετείχαν, ο κ. Θόδωρος Γκοτσόπουλος και ο κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, διευθύνων σύμβουλος, και πρόεδρος αντίστοιχα της ΕΕΤΑΑ και τα στελέχη της Εταιρείας, Γιάννης Γούπιος, διευθυντής Ανάπτυξης, Γεώργιος Φαμέλης, διευθυντής ΤΠΕ και Νέων Τεχνολογιών, Γεωργία Γκόνου, διευθύντρια Έρευνας, Εκπαίδευσης και Διά Βίου Μάθησης, Χαράλαμπος Λάμπρου, προϊστάμενος ΕΦΔ, διευθυντής Κοινωνικής Πολιτικής και Μιχάλης Κυπραίος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΤΑΑ.

Από την ΠΕΔΑ εκτός του προέδρου της κ. Γιώργου Ιωακειμίδη, συμμετείχε και η ειδική σύμβουλος του, Ειρήνη Κουνενάκη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet