Ο Καμμένος πήρε ξανά… τ’ όπλο του
Πολιτική

Ο Καμμένος πήρε ξανά… τ’ όπλο του

Δεν πέρασε παρά μόνο ένα 24ωρο από τις συστάσεις Τσίπρα στους υπουργούς του για ψυχραιμία και νηφαλιότητα και την προσπάθειά του να ρίξει τους τόνους στην αντιπαράθεση με την Τουρκία και τους σκληρούς χαρακτηρισμούς εκατέρωθεν και ο Πάνος Καμμένος «αυτονομήθηκε» για μια ακόμη φορά. Από την Ικαρία, στο περιθώριο άσκησης των Ενόπλων Δυνάμεων, ο υπουργός Άμυνας σχεδόν… κήρυξε τον πόλεμο στην Τουρκία, προκαλώντας πονοκεφάλους και στο Μαξίμου, όσο κι αν επισήμως έχουν επιλέξει τη σιωπή τους ως απάντηση.

Ο κ. Καμμένος προχώρησε μάλιστα και σε ανακοινώσεις επιχειρησιακού σχεδιασμού για το στράτευμα, αναγγέλλοντας ότι εντός των επομένων ημερών μεταφέρεται προσωπικό στα νησιά και τον Έβρο, ενώ η ΑΣΔΕΝ μετατρέπεται σε Στρατηγείο Αρχιπελάγους. «Είμαστε έτοιμοι -και αυτό ξέρω ότι δεν αρέσει σε πολλούς έξω από την πατρίδα- να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή από οποιονδήποτε. Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις. Δεν περιμένουμε ούτε από συμμάχους, ούτε από φίλους. Με τη δύναμη του Έλληνα, με τη δύναμη της ψυχής μας, με τη δύναμη της μάχης υπέρ βωμών και εστιών, το υψηλότατο ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων, τον πατριωτισμό των Ελλήνων και τα μέσα που η πατρίδα μπορεί να διαθέσει», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας.

Για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, παρά την έκκληση που απηύθυνε από το Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός στον Τούρκο πρόεδρο για μεσολάβησή του που θα οδηγήσει στην απελευθέρωσή τους, ο κ. Καμμένος ύψωσε επίσης τους τόνους: «Στόχος μας και καθήκον μας η απελευθέρωση των δύο στελεχών του Στρατού Ξηράς», είπε ο υπουργός Άμυνας, εμμένοντας στα περί ομηρίας, τη στιγμή που ο αναπληρωτής υπουργός, Φώτης Κουβέλης, έκανε λόγο (από τη Σκύρο) για «συνεχιζόμενη παράνομη κράτηση».

Προχωρώντας, όμως, στο προκείμενο, κλιμάκωσε την επίθεσή του στην Τουρκία και τόνισε ότι ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε εγρήγορση «απέναντι σε έναν αντίπαλο, σε έναν εχθρό, ο οποίος συνεχίζει να προκαλεί. Δεν μας φοβίζουν και δεν μας γονατίζουν οι προκλήσεις του, οι απειλές του και οι ύβρεις του. Ίσα – ίσα, μας δυναμώνουν ακόμη περισσότερο. Αν έχουν τα κότσια, ας τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό». 

Και κατέληξε: «Οι Έλληνες ενωμένοι, θα τους τσακίσουμε. Δεν θα μπορέσουν να φέρουν τη διχόνοια στον ελληνικό λαό», θυμίζοντας γι’ ακόμη μία φορά στους Τούρκους ότι ηττήθηκαν κατά την Επανάσταση του 1821 (σ.σ.: κάτι που δεν αποτελεί, πάντως, ιστορικά πραγματικότητα, αφού χρειάστηκε η παρέμβαση των μεγάλων δυνάμεων μέχρι να ανακηρυχθεί ανεξάρτητο κράτος η Ελλάδα το 1830).

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις Καμμένου ήρθαν λίγες μόνον ώρες μετά από αυτές του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος αποκάλεσε την Ελλάδα «μια μικρή χώρα, στην οποία η Τουρκία δεν χρειάζεται να δίνει σημασία».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet