Όσο κι αν ο Γολγοθάς φαντάζει ατελείωτος, η Ανάσταση πάντα έρχεται…
Ενυπόγραφα

Όσο κι αν ο Γολγοθάς φαντάζει ατελείωτος, η Ανάσταση πάντα έρχεται…

Η Εβδομάδα των Παθών σχεδόν πάντοτε λαμβάνει μεταφορική διάσταση στο μυαλό λαών που περνούν δύσκολες εθνικές στιγμές, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με την Ελλάδα. Ο «Γολγοθάς» των Ελλήνων πολιτών φαντάζει ατελείωτος, ενώ από πουθενά δεν φαίνεται ακόμη κάποια προοπτική «Ανάστασης». Αντιθέτως, μαζί με τα ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα, ήρθαν να προστεθούν και οι εθνικές ανησυχίες, με κυριότερη αυτή που σχετίζεται με τη γείτονα Τουρκία, η οποία βαδίζει σε επικίνδυνα μονοπάτια…

Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα, το μόνο που μπορεί να μας παρηγορήσει είναι το γεγονός ότι -έστω και δύσκολα, έστω και μεγάλες απώλειες- πάντα καταφέρναμε ως λαός να περνάμε τους δύσκολους κάβους και να βγαίνουμε εκ νέου στο ανοιχτό πέλαγος. Είναι αυτή η περίεργη αίσθηση που έχουμε για το φιλότιμο και την εθνική αξιοπρέπεια, που ενώ βρισκόμαστε στα «πατώματα» και δείχνουμε ότι έχουμε χάσει κάθε διάθεση για αγώνα, τελικώς μας μεταμορφώνει και μας δίνει τη δύναμη να σηκώσουμε κεφάλι και να παλέψουμε για την επιβίωσή μας.

Βέβαια, θα ήταν καλό να προλαβαίνουμε αυτές τις καταστάσεις και να μην θέτουμε τους εαυτούς μας σε τόσο σκληρές δοκιμασίες και περιπέτειες, αλλά -όπως λέγεται- πρώτα φεύγει η ψυχή και μετά το χούι. Και με αυτό το χούι πορευόμαστε αιώνες τώρα, στο διάβα μεγάλων ιστορικών ανακατατάξεων.

Ας κρατήσουμε, λοιπόν, την ελπίδα, ας στρέψουμε τα βλέμματα μέσα μας, συλλογιζόμενοι πάνω στα λάθη μας, και μετά ας στρέψουμε τα μάτια προς τα πάνω, ορθώνοντας το κορμί μας και συνεχίζοντας την ιστορική διαδρομή μας.

Καλή Ανάσταση

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet