Είχε σχέσεις με την ακροδεξιά ο δράστης της επίθεσης στο Μύνστερ
Κόσμος

Είχε σχέσεις με την ακροδεξιά ο δράστης της επίθεσης στο Μύνστερ

Ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις για ισλαμιστική τρομοκρατία» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεσφαλίας Χέρμπερτ Ρόιλ, σχετικά με την επίθεση με βαν στο ιστορικό κέντρο του Μύνστερ.

Ο κ. Ρόιλ ανακοίνωσε ακόμη ότι ο δράστης, ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε και πέθανε στο σημείο του συμβάντος, ήταν κάτοχος γερμανικού διαβατηρίου. Σύμφωνα δε με την εφημερίδα «Bild», επρόκειτο για τον 48χρονο Γενς Ρ. από το Ζάουερλαντ. Η Sueddeutsche Zeitung είχε αναφέρει νωρίτερα ότι επρόκειτο για άτομο με ψυχολογικά προβλήματα, ενώ το δεύτερο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ZDF μετέδωσε ότι πρόσφατα είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας και ότι διατηρούσε επαφές με την ακροδεξιά σκηνή.

Στο μεταξύ, ενώ αρχικά οι πληροφορίες αναφέρονταν σε τέσσερις νεκρούς, μεταξύ των οποίων και ο δράστης, ο κ. Ρόιλ, σύμφωνα με τον ιστότοπο «Westfälische Nachrichten», διευκρίνισε ότι οι νεκροί είναι τρεις μαζί με τον δράστη και ότι τα θύματα ήταν εργαζόμενοι στο καφέ στο οποίο πραγματοποιήθηκε η επίθεση. Στην ίδια ιστοσελίδα αναφέρεται ότι ο δράστης ήταν γνωστός στις αστυνομικές αρχές του Μύνστερ.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα στην κατοικία του 48χρονου Γενς Ρ. προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν εκρηκτικά και η περιοχή έχει εκκενωθεί. Οι πολίτες που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους συγκεντρώνονται σε θέατρο της πόλης, υπό την καθοδήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet