Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου Δήμου Αμαρουσίου
Πολιτισμός

Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου Δήμου Αμαρουσίου

Την εξαιρετική δουλειά τους, στο πλαίσιο του προγράμματος «Θεατρική Παιδαγωγία» του Δήμου Αμαρουσίου, παρουσιάζουν σε οκτώ παραστάσεις στο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου, οι μαθητές και οι μαθήτριες από επτά Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης του Αμαρουσίου και ειδικότερα από το 1ο Γυμνάσιο, το 5ο Γυμνάσιο, το 7ο Γυμνάσιο, το Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων, το 2ο Λύκειο, το 8ο Λύκειο και το 9ο Λύκειο.

Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου Δήμου Αμαρουσίου

Το καινοτόμο πρόγραμμα για τα δεδομένα της ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Θεατρική Παιδαγωγία» υλοποιείται στα σχολεία της πόλης με πρωτοβουλία του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, ο οποίος εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα, προσκαλεί τους πολίτες να παρακολουθήσουν τις θεατρικές παραστάσεις των παιδιών, επιβραβεύοντας την προσπάθειά τους με το χειροκρότημά τους και σημειώνει:

«Κάνουμε τα πάντα για τα παιδιά μας που είναι το μέλλον του τόπου μας. Μέσα από την τέχνη και τον πολιτισμό ενεργοποιούμε την κριτική ικανότητα και τη σκέψη τους, συμβάλλουμε στην κοινωνικοποίηση και στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους, ανοίγοντας τον δρόμο στους εν δυνάμει αυριανούς πολίτες».

Το Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου του Δήμου Αμαρουσίου θα φιλοξενηθεί από τη Δευτέρα 16 έως την Κυριακή 22 Απριλίου 2018, στις 8:00 μ.μ. στη Νεανική Εστία Αγίου Αθανασίου (Ροδοδάφνης 20, Πολύδροσο Αμαρουσίου).

Με την επιμέλεια των καθηγητών των σχολείων και με την υποστήριξη στο έργο τους καταξιωμένων θεατρολόγων, οι μαθητές/τριες επέλεξαν τη θεατρική παράσταση που μας παρουσιάζουν στο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου Δήμου Αμαρουσίου και εργάστηκαν για το καλύτερο αποτέλεσμα.
Σε κάθε παράσταση ανέλαβαν συγκεκριμένους ρόλους και επιμελήθηκαν ό,τι περιλαμβάνει μια παράσταση από τα σκηνικά, τα κοστούμια, το μακιγιάζ, το σχεδιασμό των φωτισμών, τη μουσική, την ερμηνεία, την τεχνική υποστήριξη.
Την ευθύνη υλοποίησης τους προγράμματος έχει η διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Τμήμα υποστήριξης Δομών Εκπαίδευσης της διεύθυνσης Δημ. Περιουσίας και Προμηθειών του Δήμου Αμαρουσίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου:

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018 – 5o Γυμνάσιο Αμαρουσίου

«Ένα ταξίδι… από δόξα και θάνατο»
Με όχημα τις σελίδες της λογοτεχνίας και συγκεκριμένα τα λογοτεχνικά κείμενα της Β΄ τάξεως Γυμνασίου «Από δόξα και θάνατο» της Μέλπως Αξιώτη και «Ημέρες Θεσσαλονίκης» του Γ. Ιωάννου, επιχειρήθηκε μια βιωματική δράση στο πλαίσιο του σχολικού εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου. Ποίηση, πεζογραφία, καταθέσεις ψυχής ζωντανεύουν μνήμες και στέλνουν μηνύματα διαχρονικά…

Τρίτη 17 Απριλίου 2018 – 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου

«Ο μικρός πρίγκιπας»
Το ταξίδι ενός μικρού παιδιού σε ολόκληρο το σύμπαν και βέβαια, και στη γη. Το εμβληματικό έργο του Γάλλου συγγραφέα που στιγμάτισε γενιές και γενιές αναγνωστών.

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018 – Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων

«Και το παραμύθι δεν τέλειωσε»
Οdin Dupeyron σε διασκευή της θεατρικής ομάδας.
…Η πριγκίπισσα Οντάι φυλακισμένη στον πύργο ενός κάστρου, με φρουρό τον μαύρο δράκο του φόβου, περιμένει ένα σημάδι που θα τη βοηθήσει να βρει το νόημα της ζωής! Αντιλαμβάνεται όμως πως το σημάδι αυτό δεν θα έρθει ποτέ και έτσι αποφασίζει να βγει από την πλοκή του παραμυθιού και ν΄ αναλάβει τα ηνία της δικής της περιπέτειας στην αναζήτηση της ευτυχίας… ή αλλιώς μια ιστορία για τη ζωή, τους κρυμμένους φόβους μας, το ταξίδι μας στην αυτογνωσία και την επιθυμία μας για ελευθερία.

«200 παρά 3 χρόνια Ανεξαρτησίας»
Συλλογική σύνθεση έργου από την ομάδα.
Τι σημαίνει για μας ανεξαρτησία;
Μια εργασία πάνω στην έννοια της ανεξαρτησίας, με λόγια δικά μας, με εικόνες που δημιουργήσαμε κατά τη διάρκεια των προβών, με τις σκέψεις μας για πίνακες διάσημων ζωγράφων που απεικονίζουν την Ελληνική Επανάσταση. Μια απόπειρα να μοιραστούμε με το κοινό τη δημιουργική διαδικασία που ακολουθήσαμε και να το προσκαλέσουμε να αναρωτηθούμε μαζί: Τι σημαίνει ανεξαρτησία τελικά;

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018 – 9ο Γενικό Λύκειο Αμαρουσίου

«Το ένα συναντά το άλλο»
Σκηνική σύνθεση, με αφορμή «Το τελευταίο παραμύθι του Μιγκέλ Τόρρες Ντα Σίλβα» του Thomas Vogel. To υλικό που θα παρουσιαστεί προέκυψε από αυτοσχεδιασμούς κατά τη διάρκεια των προβών.
Ο δρόμος για την αυτογνωσία είναι μακρύς. Χτίζουμε το ταξίδι μας ακούγοντας τα όνειρά μας. Στη διαδρομή μας ανακαλύπτουμε ότι το ένα συναντά το άλλο. Το θέατρο τη λογοτεχνία, η λογοτεχνία τα μαθηματικά, τα μαθηματικά την καθημερινότητά μας. Και καθημερινότητά μας, αναπνέει μέσα από τη φαντασία και τα παραμύθια.

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 – 8ο Γενικό Λύκειο Αμαρουσίου

«Κοινός Λόγος»
Ένα θεατρικό ταξίδι από τις προσωπικές ιστορίες στην ελληνική ιστορία του 20ού αιώνα. Μία παράσταση λόγου, κίνησης, μουσικής και εικόνας που μας μεταφέρει στη Σμύρνη πριν και μετά την καταστροφή.

Σάββατο 21 Απριλίου 2018 – 2ο Γενικό Λύκειο Αμαρουσίου

«Φωνές ικεσίας από τις ικέτιδες του Αισχύλου στους σύγχρονους ικέτες»
Έχοντας ως αφετηρία τις «Ικέτιδες» του Αισχύλου, η παράσταση αναφέρεται στο δράμα των ανθρώπων που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους και να αναζητήσουν νέα πατρίδα. Σε ένα ταξίδι με αβέβαιη έκβαση και άδηλο προορισμό. Και ακόμα πιο αμφίβολη υποδοχή. Το πάντα επίκαιρο κείμενο του Αισχύλου συνομιλεί με σύγχρονα κείμενα και μαρτυρίες και διαλέγεται δημιουργικά με τους πρωταγωνιστές της παράστασης, μέσα από τις αφηγήσεις και τις παρεμβάσεις τους.

Κυριακή 22 Απριλίου 2018 – 7ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου

«Το μόνον της ζωής του ταξείδιον»
Το κορυφαίο διήγημα του Γεώργιου Βιζυηνού φέρνει τους νεαρούς ηθοποιούς αλλά και τους θεατές σε επαφή με μια ονειρική Κωνσταντινούπολη του 1883, αλλά και με μια πολύ ιδιαίτερη και όμορφη γλώσσα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet