Παρουσίαση βιβλίου «Κόκκινη Κλωστή Δεμένοι – Η Σταγονούλα και ο Πήγασος»
Πολιτισμός

Παρουσίαση βιβλίου «Κόκκινη Κλωστή Δεμένοι – Η Σταγονούλα και ο Πήγασος»

Την παρουσίαση του βιβλίου της Όλγας Παπακυριακού «Κόκκινη Κλωστή Δεμένοι – Η Σταγονούλα και ο Πήγασος» φιλοξενεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής την Κυριακή 15 Απριλίου 2018 στις 11 το πρωί στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου και Νεότητος), σε μια εκδήλωση για μικρούς αλλά και μεγάλους.

Παρουσίαση βιβλίου «Κόκκινη Κλωστή Δεμένοι – Η Σταγονούλα και ο Πήγασος»

Το βιβλίο μπορεί να απευθύνεται τυπικά στα παιδιά, όμως το μήνυμά του πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους. Μέσα από την ιστορία της Σταγονούλας και του Πήγασου, την οποία έχει εικονογραφήσει ο Θοδωρής Κανάκης, η νοσηλεύτρια και ραδιοφωνική παραγωγός Όλγα Παπακυριακού μεταλαμπαδεύει και προάγει το πνεύμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, το πώς αυτή η προσφορά αγάπης μπορεί να σώσει ζωές.

Το βιβλίο έχει λάβει την έγκριση του Υπουργείου Υγείας (Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας) ως κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό στα προγράμματα αγωγής υγείας στα σχολεία, η έκδοσή του δε τελεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

Την Κυριακή 15 Απριλίου το βιβλίο θα… ζωντανέψει η σοπράνο, ηθοποιός και λογοτέχνης, Μάνια Βλαχογιάννη, η οποία θα παρουσιάσει την εκδήλωση και θα δώσει φωνή στη Σταγονούλα ερμηνεύοντας το τραγούδι «Κόκκινη Κλωστή Δεμένοι», ενώ η ομάδα Νεφελόπετρα, με τα εκπληκτικά τους κοστούμια και τη θεατρική  τους κίνηση, θα παίξει live μουσική και θα ερμηνεύσει παραμυθένια τραγούδια. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο ποιητής – εκδότης Κωνσταντίνος Σκηνιώτης.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Όλγα Παπακυριακού μεγάλωσε και μένει στο Ηράκλειο Αττικής. Σπούδασε στο Ανώτατο Τεχνολογικό Ίδρυμα των Αθηνών στο Τμήμα Νοσηλευτικής και είναι κάτοχος τίτλου εξειδίκευσης στην «Παιδιατρική Νοσηλευτική Ειδικότητα» και τίτλου Μεταπτυχιακού Διπλώματος από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με άριστα.

Εργάζεται στο Nοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» στο τμήμα Αιμοδοσίας. Δίδαξε πολλά χρόνια στα ΑΤΕΙ Αθήνας και σε Δημόσια ΙΕΚ και ήταν εισηγήτρια σε επιστημονικά συνέδρια. Από τον Σεπτέμβριο του 2016 έχει εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή για τον εθελοντισμό με τίτλο «Είναι στο χέρι σου. Σώσε μια ζωή» στο δημοτικό ραδιόφωνο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής Επικοινωνία 94 FM.

Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) στην επιτροπή εκπαίδευσης. Επίσης, είναι μέλος της ΕΝΕ Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας, στην Επιτροπή Τομέα Εθελοντισμού και μέλος του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

Εξίσου με την επιστήμη της αγαπάει και ασχολείται από πολύ μικρή με τον αθλητισμό και τα τελευταία χρόνια την έχει κερδίσει η ιστιοπλοΐα και η τοξοβολία.

Αυτή είναι η πρώτη της συγγραφική προσπάθεια… Και είναι αφιερωμένη σε όλους τους «εθελοντές ζωής».

Το βιβλίο «Κόκκινη Κλωστή Δεμένοι – Η Σταγονούλα και ο Πήγασος» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καμπύλη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet