Yeni Safak: Σενάριο για χτύπημα και βύθιση ελληνικού πλοίου στο Αιγαίο
Πολιτική

Yeni Safak: Σενάριο για χτύπημα και βύθιση ελληνικού πλοίου στο Αιγαίο

Σενάρια για ατύχημα στο Αιγαίο και δη για χτύπημα και βύθιση ελληνικού πλοίου από το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό παρουσιάζει ο τουρκικός Τύπος, συνεχίζοντας την τακτική της προκλητικότητας.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak κυκλοφορεί σήμερα Τετάρτη με τίτλο, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ: «Αν χτυπηθεί και βουλιάξει ελληνικό πλοίο». Η Yeni Safak αναφέρεται στο ενδεχόμενο προβοκάτσιας στο Αιγαίο.

«Καθώς αυξάνεται η ένταση στο Αιγαίο, το να γίνει κάποιο ατύχημα, ας πούμε ένα τουρκικό μαχητικό να βυθίσει μια ελληνική πυραυλάκατο ή ένα ελληνικό πλοίο, τότε ξαφνικά όλες οι χώρες της Ευρώπης θα πραγματοποιήσουν συμμαχία και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέξει η Τουρκία», αναφέρει η Yeni Safak.

Ο Τούρκος αρθρογράφος τονίζει ότι είναι πιθανόν πίσω από ένα τέτοιο ατύχημα να είναι Γκιουλενιστές, με στόχο να βρεθεί η Τουρκία σε δύσκολη θέση.

Tο δημοσίευμα της εφημερίδας έρχεται μία μέρα μετά το επεισόδιο στη Ρω, όπου τουρκικό ελικόπτερο πέταξε πάνω από τη νησίδα και δέχτηκε τροχιοδεικτικά πυρά.

Τι συνέβη στη Ρω

Η προειδοποίηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας έρχεται μετά τις τουρκικές προκλήσεις στη νησίδα Ρω. Το βράδυ της Δευτέρας, ένα ελικόπτερο τύπου Αgusta Bell, των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, πραγματοποίησε χαμηλή πτήση πάνω από τη Ρω, με την ελληνική πλευρά ν’ απαντά χρησιμοποιώντας τροχιοδεικτικά πυρά.

Η ελληνική πλευρά επιχείρησε να ρίξει τους τόνους, διαμηνύοντας ότι δεν τέθηκε μείζον ζήτημα παραβίασης, ενώ η Άγκυρα -μέσω πηγών του πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ– υποστηρίζει ότι ουδέποτε συνέβη τέτοιο περιστατικό.

Προκλητικές δηλώσεις του Μπαχτσελί

Την ίδια ώρα, σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο επικεφαλής των Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν καταφέρθηκε κατά του Πάνου Καμμένου υποστηρίζοντας ότι «έχει κρίση υστερίας» και πρόσθεσε πως «θα ξεριζώσουμε τα δόντια σε όσους μας τα τρίζουν».

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του την Τρίτη και ανακοινώνοντας ότι θα μεταφερθούν 7.000 στρατιώτες σε Αιγαίο και Έβρο, ο Μπαχτσελί είπε ότι «ο Καμμένος ξέχασε τις ήμερες που τους καταδίωκαν και τους έριξαν στη θάλασσα… αν το θέλουν, το να επαναλαμβάνουμε την ιστορία για εμάς είναι παιχνιδάκι, αυτή τη φορά δεν θα γλιτώσουν με το να διαφύγουν στη Αθήνα… Φαίνεται ότι ο Έλληνας υπουργός Άμυνας της Ελλάδας έχει επηρεαστεί από τη μυθολογία, ζηλεύει τον Δία, μιμείται τον Απόλλωνα και προσπαθεί να γίνει Ποσειδώνας… Αν κοιμάται, ας ξυπνήσει, αν έχει κρίση υστερίας να μπει σε κλινική».

Συνεχίζοντας το παραλήρημα του, ο Μπαχτσελί συμπλήρωσε ότι «οι πρόγονοί τους πλήρωσαν το τίμημα για την εχθρότητα που είχαν εναντίον των Τούρκων. Έλαβαν την απάντηση στο πεδίο των μαχών. Σε μια χώρα που δεν είναι μεγαλύτερη από την πόλη του Ικονίου οι ανεύθυνοι πολιτικοί τους τρίζουν τα δόντια. Αυτό είναι μια άδικη προσπάθεια, εμείς όταν χρειαστεί, μπορούμε να τρίξουμε και να ξεριζώσουμε εκείνα τα δόντια».

Χουλουσί Ακάρ: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν τετελεσμένο στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο

Ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, Χουλουσί Ακάρ, εκτόξευσε νέες έμμεσες απειλές προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη Hurriyet, ο Χουλουσί Ακάρ, που βρέθηκε στο ναύσταθμο του Γκιολτζούκ, δήλωσε ότι «δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν τετελεσμένο στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

«Έχουμε λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο με αποφασιστικότητα και θα συνεχίσουμε» είπε ο κ. Ακάρ.

Είπε μάλιστα ότι η Τουρκία επιθυμεί να είναι το Αιγαίο θάλασσα φιλίας.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet