Πρώτη παρουσίαση για τον φορέα «Φίλοι του Κέντρου Πολιτισμού Κηφισιάς»
Κοινωνία

Πρώτη παρουσίαση για τον φορέα «Φίλοι του Κέντρου Πολιτισμού Κηφισιάς»

Η πρώτη παρουσίαση του αφιλοκερδούς φορέα με την επωνυμία «Φίλοι του Κέντρου Πολιτισμού Κηφισιάς» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 στην αίθουσα «Βασ. Γκατσόπουλος» του δημαρχείου Κηφισιάς από τα ιδρυτικά μέλη του φορέα, Ε. Κούτση, Α. Κουρέπη, Λ. Ρακιτζή, Α. Καρρά, Α. Αλιπράντη, Ι. Λάκατζη και Μ. Μάστρακα.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση των ιδρυτικών μελών «ο φορέας αυτός αποσκοπεί στην πραγματοποίηση ενός ονείρου των συνδημοτών μας, να κατασκευασθεί ένα κτιριακό συγκρότημα πολλαπλών χρήσεων για πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις».

Μετά το καλωσόρισμα των προσκεκλημένων ακολούθησε τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του απωλεσθέντοςχθες ήρωα πιλότου μας σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου. Στη συνέχεια ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, απηύθυνε χαιρετισμό και προέβη σε σημαντικές επισημάνσεις για τα συνολικώς απαιτούμενα έργα στον Δήμο. Παράλληλα, δήλωσε τη θερμή του στήριξη προς τον νέο φορέα καθότι, όπως είπε, «αποτελεί τη μοναδική οδό προς επίτευξη ενός τέτοιου σκοπού». Εξήγησε ότι ο νέος νόμος ανάθεσης έργων καθιστά τις διαδικασίες των διαγωνισμών εξαιρετικά πολύπλοκες, και ως εκ τούτου μόνο μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας να είναι πλέον ευκολότερη η προσπάθεια. Ακολούθησε συνοπτική παρουσίαση από τα ιδρυτικά μέλη των μέχρι τούδε ενεργειών. Ζητήθηκε όπως την προσπάθεια αυτή στηρίξουν ενεργά τόσο οι φορείς του Δήμου, όσο και οι απλοί πολίτες με την εγγραφή τους ως μελών. Όπως σημείωσαν, «η στήριξη μπορεί να γίνει και με κάθε πρόσφορο τρόπο και με τυχόν σημαντικές γνωριμίες πιθανών χορηγών ή δωρητών». Στη συνέχεια υπήρξε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και επισημάνσεις επί του θέματος και η εκδήλωση έκλεισε με την ευχή και την προτροπή να συνεχισθεί αυτή η προσπάθεια παρά τις προφανείς δυσκολίες που όλοι βιώνουμε.

Εκτός του δημάρχου, παρέστησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Π. Παπανικολόπουλος και Π. Αστερίου, η κοινοτική σύμβουλος Ε. Δραγώνα, οι πρόεδροι Συλλόγων Τ. Σιδηροπούλου, Δ. Κεκάτος, Ο. Μπισκίνη, Φ. Βιανέλο, Β. Τσαλαβούτα, Α. Παντελίδου και Μ. Πετούση, οι κυρίες Λ. Παπαδημητρίου, Ε.Βαλάτα-Τσιάμα, Χ. Λακατή, η σκηνοθέτιδα Κ. Αυγουστάτου, Ν. Μητσοπούλου από τη θεατρική ομάδα «Ανάδραση» και Α. Ποθητού από το «Λαϊκό θέατρο» της Ν. Ερυθραίας, εκπρόσωποι των ΜΜΕ και πολλοί πολίτες του Δήμου Κηφισιάς που στηρίζουν αυτό το όραμα.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet