Ξεκινά το πρόγραμμα Kids’ Athletics στο Πεδίον του Άρεως
Περιφέρεια Αττικής

Ξεκινά το πρόγραμμα Kids’ Athletics στο Πεδίον του Άρεως

Το πρόγραμμα Κids’ Athletics επιστρέφει στην καθημερινότητα των μαθητών και μαθητριών Δημοτικών Σχολείων της Αττικής, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής με τον ΣΕΓΑΣ. Η υλοποίηση του προγράμματος ξεκινά αύριο, Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, στις 11.00 π.μ., στο Πεδίον του Άρεως (πλατεία Πρωτομαγιάς), το οποίο μέχρι και το τέλος της σχολικής χρονιάς θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για παιδιά της Γ΄, Δ΄ και Ε΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων της Αττικής.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που εντάσσει, με τον πλέον δημιουργικό τρόπο, τα παιδιά στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στον στίβο, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής. Περιλαμβάνει δε, ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των παιδιών σε αγωνίσματα δρόμου, ρίψεις και άλματα και θα υλοποιείται από τις 24 Απριλίου 2018 κάθε Τρίτη, σε δύο τμήματα, από 9.00 π.μ. έως 11.00 π.μ. και από 11.00 π.μ. έως 13.00 μ.μ., για τα σχολικά έτη 2017 – 2018, 2018 – 2019.

Το Kids’ Athletics έχει σχεδιαστεί από την (IAAF) International Association of Athletics Federations και έχει ως στόχο να φέρει τα παιδιά κοντά στον κλασικό αθλητισμό, αναδεικνύοντας τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από αυτόν και ταυτόχρονα να εκπαιδευτούν στην ιστορία, τον πολιτισμό και τις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι», μέσα από τις δραστηριότητες που περιλαμβάνει.

Η εκτέλεση του προγράμματος γίνεται στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που έχουν υπογράψει η Περιφέρεια και ο ΣΕΓΑΣ, με στόχο την προώθηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος αθλητικών δράσεων μαζικής συμμετοχής στην Αττική, προάγοντας την υγεία ευρύτερων στρωμάτων της κοινωνίας και ιδιαίτερα των παιδιών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet