Η Μ. Πατούλη-Σταυράκη στη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ
Πολιτική

Η Μ. Πατούλη-Σταυράκη στη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ

Στις εργασίες της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ, ενόψει του κοινού Συνεδρίου ΚΕΔΕ – ΕΝΠΕ που ξεκινάει αύριο 18 και ολοκληρώνεται στις 19 Απριλίου 2018, παραβρέθηκε σήμερα, Τρίτη 17 Απριλίου, στο ξενοδοχείο Caravel στην Αθήνα, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη.

Την ετοιμότητα της Αυτοδιοίκησης να διεκδικήσει ενωμένη και με ωριμότητα μια πραγματική μεταρρύθμιση στη λειτουργία του κράτους, με στόχο να στηριχθεί η αναγέννηση της χώρας στην αυτοδιοικητική διακυβέρνηση, υπογράμμισε ο ορόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ενώ διαμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση ότι «η Αυτοδιοίκηση δεν είναι διατεθειμένη να υποκύψει σε σχεδιασμούς, που προωθούν όχι τη μεταρρύθμιση της αυτοδιοίκησης, αλλά την απορρύθμιση των Δήμων».

Με φόντο τη διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» και τις αλλαγές που προωθούνται στον εκλογικό νόμο από το υπουργείο Εσωτερικών η κ. Πατούλη είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με συναδέλφους της αυτοδιοίκητους, απ΄ όλους τους κομματικούς χώρους, σε κλίμα αμοιβαίας συνεννόησης και ενότητας διότι, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της συμβούλου, «στην Αυτοδιοίκηση δεν υπάρχουν περιθώρια για διχασμούς».

Σε δήλωσή της η κ. Πατούλη τόνισε τα εξής: «Η Αυτοδιοίκηση της νέας εποχής, μας θέλει όλους ενωμένους και αποφασισμένους σε Δήμους ισχυρούς, διεκδικητικούς και όχι απομονωμένους και ανίσχυρους. Οφείλουμε να εργαστούμε με σχέδιο και οραματική προοπτική για μια ενιαία μεταρρύθμιση στο κράτος που θα στηρίζεται στην αυτοδιοικητική διακυβέρνηση και θα έχει στο επίκεντρο τους πολίτες. Στόχος μας, ως Αυτοδιοίκηση, είναι να προχωρήσει η Ελλάδα μπροστά, να στηριχτεί η αναγέννηση της χώρας σε ένα μοντέλο που θα προωθεί την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet