Ξεκινούν και στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης οι ψεκασμοί κατά των κουνουπιών
Ποιότητα Ζωής

Ξεκινούν και στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης οι ψεκασμοί κατά των κουνουπιών

Στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου βιολογικών ψεκασμών του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής και ο οποίος ξεκίνησε και συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα συμπεριλαμβάνεται και o Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης και πιο συγκεκριμένα το Ρέμα Πύρνας (οδοί Χαλκίδος – Γοργοποτάμου και Κρήτης).

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και συγκεκριμένα με τον αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργο Καραμέρο, για την καταπολέμηση των κουνουπιών. Ως Δήμος φροντίζουμε για τα φρεάτια, τις πλατείες, τα δάση και τους δημόσιους χώρους που αποτελούν σημεία συγκέντρωσής τους.

»Για να έχουμε μειωμένο πληθυσμό κουνουπιών δεν αρκεί μόνο η έγκαιρη πραγματοποίηση των ψεκασμών, χρειάζεται και η συνδρομή των πολιτών, καθώς οι κήποι και οι γλάστρες στις αυλές κατοικιών αποτελούν, επίσης, σημεία συγκέντρωσης των κουνουπιών. Ζητώ κι εγώ, λοιπόν, από τους δημότες μας να φροντίσουν ώστε να μην υπάρχουν λιμνάζοντα νερά».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet