Παρέμβαση για τα προβλήματα από τη λειτουργία επιχείρησης καφέ στη Λυκόβρυση ετοιμάζει η Μ. Πατούλη
Επιχειρήσεις – Αγορά

Παρέμβαση για τα προβλήματα από τη λειτουργία επιχείρησης καφέ στη Λυκόβρυση ετοιμάζει η Μ. Πατούλη

Σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Λυκόβρυση, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάτοικοι της περιοχής από τη λειτουργία επιχείρησης επεξεργασίας καφέ, βρέθηκε τη Δευτέρα 16 Απριλίου 2018 η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος, πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη.

Η κ. Πατούλη, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, συμμετείχε ενεργά στον ανοιχτό διάλογο, «ακούγοντας προσεκτικά τις απόψεις των περιοίκων για τα σοβαρά προβλήματα όχλησης, οσμών και της γενικότερης επιβάρυνσης που δημιουργεί η λειτουργία της επιχείρησης στην ευρύτερη περιοχή». Επίσης, ενημερώθηκε για τις καταγγελίες που έχουν γίνει όλο αυτό το διάστημα, τις συντονισμένες ενέργειες που έχουν κάνει 100 κάτοικοι προς τις αρμόδιες διευθύνσεις Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος & Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και για τα αποτελέσματα ελέγχου των δημοσίων φορέων σχετικά με την πολεοδομική και περιβαλλοντική συμμόρφωση της εταιρείας. Την ίδια στιγμή η κ. Πατούλη άκουσε πλήθος παραπόνων σχετικά «με την παντελή απουσία και αδιαφορία της δημοτικής Αρχής σε σχέση με το όλο ζήτημα».

«Κατανοώντας την έκδηλη ανησυχία των συμπολιτών μας», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, η κ. Πατούλη εξέφρασε το αμέριστο ενδιαφέρον της για την υπόθεση και δεσμεύτηκε να συμβάλλει, ως δημοτική σύμβουλος, στην επίσπευση των διαδικασιών επανελέγχου της επιχείρησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η πρώτη έχει συμμορφωθεί στις υποδείξεις των αρμοδίων φορέων σχετικά με τρόπο λειτουργίας της.

Παράλληλα, πρότεινε την άμεση διενέργεια αναλυτικών μετρήσεων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης ολικών οργανικών ενώσεων, καθώς και οποιασδήποτε άλλης έρευνας προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, με τη συνδρομή του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικών Ερευνών του Εθνικού Κέντρου Ερευνών Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Τέλος, συμφωνώντας απολύτως με τον πρώην αντιδήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης και νυν ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Σκαμάκη, που ήταν παρών στη συνάντηση, δεσμεύτηκε να θέσει το θέμα προς συζήτηση στην επερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να ληφθούν άμεσες ενέργειες από πλευράς Δήμου, που θα διασφαλίζουν την προάσπιση της δημόσιας υγείας και της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.

Αναφερόμενη στο θέμα που έχει προκύψει η κ. Πατούλη σημείωσε:

«Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τη δημόσια υγεία και να λειτουργεί ανεξέλεγκτα εις βάρος της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Κάθε επιχειρηματική και αναπτυξιακή δραστηριότητα είναι ευπρόσδεκτη στον τόπο μας, αρκεί να σέβεται το Περιβάλλον και τους ανθρώπους που ζουν μέσα σε αυτό.

»Η δημοτική Αρχή, ως συνήθης “απών” από την καθημερινότητα του πολίτη, επιδεικνύει, για άλλη μια φορά, προκλητική αδιαφορία για τα ουσιαστικά προβλήματα της κοινωνίας.

»Προσωπικά, ως δημοτική σύμβουλος, θα εξαντλήσω κάθε περιθώριο, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, προκειμένου να πιεσθεί η διοίκηση του Δήμου ν’ αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet