Στην αναγόρευση της Ελ. Γλύκατζη-Αρβελέρ ως επίτιμη δημότη Αμαρουσίου η Μ. Πατούλη
Κοινωνία

Στην αναγόρευση της Ελ. Γλύκατζη-Αρβελέρ ως επίτιμη δημότη Αμαρουσίου η Μ. Πατούλη

Στην ειδική εκδήλωση αναγόρευσης ως επίτιμου δημότη Αμαρουσίου της πρέσβειρας των Ελληνικών Γραμμάτων, βυζαντινολόγου ιστορικού, και πρυτάνεως του Πανεπιστημίου της Σορβόνης Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ, εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, παραβρέθηκε την Τρίτη 17 Απριλίου 2018 η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη.

Στην κατάμεστη από μαθητές σχολείων του Αμαρουσίου αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, η κ. Πατούλη είχε τη χαρά να συνομιλήσει με την πρέσβειρα του ελληνικού πνεύματος και της ελληνικής κουλτούρας στο εξωτερικό Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, τονίζοντας τα εξής:

«Συνομιλώντας με την κ. Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ συνειδητοποιείς την πεμπτουσία της παιδείας, της πνευματικής καλλιέργειας, της μόρφωσης, του καθοριστικού ρόλου της επιστήμης στη διαμόρφωση της προσωπικότητας και την αναγκαιότητα επαναπροσδιορισμού των στόχων και αξιών της ζωής μας. Μια Ελληνίδα πρότυπο για τους νέους, που ακτινοβολεί τη σεμνότητα, το ήθος και την αγάπη της για τη σπουδή της Ιστορίας σε ολόκληρη την οικουμένη.

»Το ανήσυχο πνεύμα της, η σκληρή εργασία και η ξεχωριστή της προσωπικότητα, αλλά και το αστείρευτο χιούμορ της, μας δίνουν έμπνευση για να αντιμετωπίσουμε το δύσκολο σήμερα και να προχωρήσουμε με αυτοπεποίθηση μπροστά ως έθνος, ως πολίτες και ως κοινωνία».

Η κ. Γλύκατζη-Αρβελέρ μετέφερε τις ευχαριστίες της προς τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, για την τιμή που της έγινε να αναγορευθεί σε επίτιμη δημότης της πόλης.

Επίσης, απευθυνόμενη στο νεανικό ακροατήριο που είχε κατακλύσει την αίθουσα -μαθητές από το Πρότυπο Λύκειο Αναβρύτων- προχώρησε σε μια ακαδημαϊκή διάλεξη, σε εκλαϊκευμένη γλώσσα, με στόχο να μεταλαμπαδεύσει στα παιδιά τις αξίες και τις αρχές με τις οποίες πρέπει να πορευτούν στο μέλλον για να μπορέσουν να επιτύχουν τους στόχους τους.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την παράδοση στην κ. Γλύκατζη-Αρβελερ του παπύρου με την αναγόρευσή της σε επίτιμη δημότη Αμαρουσίου, του αναγλύφου της Αμαρυσίας Αρτέμιδος, συμβόλου της πόλης και του ιστορικού λευκώματος «Αμαρούσιον».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet