Κ. Νικολιδάκης: Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης λειτουργεί μεθοδικά και αποτελεσματικά
Πολιτική

Κ. Νικολιδάκης: Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης λειτουργεί μεθοδικά και αποτελεσματικά

Στην ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλο Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη απαντά ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Κώστας Νικολιδάκης, σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με τη λειτουργία επιχείρησης καφέ στη Λυκόβρυση.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο αντιδήμαρχος σημειώνεται:

Κ. Νικολιδάκης: Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης λειτουργεί μεθοδικά και αποτελεσματικά και όχι για τη δημιουργία εντυπώσεων

Η κ. Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, πιθανόν λόγω των πολλών υποχρεώσεών της, φαίνεται να ανακαλύπτει τα προβλήματα του Δήμου μας με καθυστέρηση, αλλά και να μην κατανοεί μέχρι σήμερα τον τρόπο που λειτουργεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ανακάλυψε λοιπόν την εύλογη ανησυχία κατοίκων της Λυκόβρυσης για τη σοβαρή όχληση που προκαλεί η λειτουργία εργαστηρίου επεξεργασίας καφέ, με τέσσερις μήνες καθυστέρηση. Δεσμεύτηκε να συμβάλλει, ως δημοτική σύμβουλος, στην επίσπευση των διαδικασιών επανελέγχου της επιχείρησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής και να θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Την πληροφορούμε λοιπόν:

Πρώτον ότι ο Δήμος κινήθηκε άμεσα και θεσμικά προς την αρμόδια υπηρεσία που είναι η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής (όταν στις 20/12/2017 υπήρξε καταγγελία από τους κατοίκους), προκειμένου να ελεγχθεί η νομιμότητα λειτουργίας της επιχείρησης και να παρθούν μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Ειδικότερα με τα με αρ. πρωτ. 19141/21-12-2017, 203/5-1-2018, 549/11-1-2018, 3563/5-3-2018, 5561/4-4-2018 έγγραφα του Δήμου προς τη γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και το με αρ.πρωτ. 1198/30-1-2018 έγγραφο προς το Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης, υπέβαλε επίσημη καταγγελία και ζήτησε τη λήψη μέτρων συμμόρφωσης της επιχείρησης σύμφωνα με τις υποδείξεις των αρμόδιων υπηρεσιών που πραγματοποίησαν τους προβλεπόμενους ελέγχους, μετά την καταγγελία του Δήμου.

Δεύτερον ότι για το  συγκεκριμένο θέμα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ενημέρωσε το Σώμα για τη λειτουργία της επιχείρησης και τις ενέργειες της δημοτικής Αρχής, δηλώνοντας ότι στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα έρθει το θέμα από τη δημοτική Αρχή προς συζήτηση. Παρ΄ όλα αυτά,τα προαναφερθέντα δεν υπέπεσαν στην αντίληψή της.

Και τρίτον ότι η δημοτική Αρχή δεν είναι «απών», όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της, από την καθημερινότητα  του πολίτη.Ο Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης δεν είναι ούτε χόμπι  ούτε μέσο προσωπικής προβολής και σε κάθε περίπτωση δεν προσφέρεται για ψηφοθηρία και δημιουργία εντυπώσεων. Είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση και η  Δημοτική Αρχή είναι παρούσα, δίπλα στον πολίτη και απαντά με έργα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet