Ένας χρόνος λειτουργίας της εφαρμογής «Αιτήματα Καθημερινότητας Πολιτών»
Κοινωνία

Ένας χρόνος λειτουργίας της εφαρμογής «Αιτήματα Καθημερινότητας Πολιτών»

Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση γίνεται πράξη στον Δήμο Κηφισιάς, διευκολύνοντας, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου, τη ζωή των δημοτών και επιταχύνοντας τη λύση των τοπικών προβλημάτων. Αυτές τις ημέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος λειτουργίας της εφαρμογής «Αιτήματα Καθημερινότητας Πολιτών». Πρόκειται για μια ηλεκτρονική εφαρμογή που επιτρέπει στους δημότες να διατυπώσουν άμεσα και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες τα αιτήματά τους, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει στον Δήμο να έχει άμεση καταγραφή όλων των επιμέρους ή αναδυομένων προβλημάτων σε πραγματικό χρόνο.

Οι πολίτες μέσα από την εφαρμογή «Αιτήματα Καθημερινότητας Πολιτών» συμβάλλουν, όπως σημειώνει ο Δήμος «στη διαμόρφωση ενός πιο συμμετοχικού, αλλά και πιο τελεσφόρου δημοτικού μηχανισμού». Η εφαρμογή «Αιτήματα Καθημερινότητας Πολιτών» έχει μεγάλη ανταπόκριση και αποτελεσματικότητα.

Συγκεκριμένα στον έναν χρόνο λειτουργίας της έχουν καταγραφεί:

  • Στην Κηφισιά: περισσότερα από 2.370 αιτήματα, από τα οποία 1.585 έχουν διεκπεραιωθεί και τα υπόλοιπα βρίσκονται σε εξέλιξη.
  • Στη Νέα Ερυθραία: περισσότερα από 600 αιτήματα από τα οποία 427 έχουν διεκπεραιωθεί και τα υπόλοιπα βρίσκονται σε εξέλιξη.
  • Στην Εκάλη: περισσότερα από 230 αιτήματα από τα οποία 180 έχουν διεκπεραιωθεί και τα υπόλοιπα βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η δημοτική Αρχή επισημαίνει σχετικά: «Τα αιτήματα που έχουν κατατεθεί ηλεκτρονικά σε αυτόν τον έναν χρόνο λειτουργίας της εφαρμογής “Αιτήματα Καθημερινότητας Πολιτών” αποτελούν και μία ασφαλή πηγή πληροφοριών για τα ζητήματα τα οποία απασχολούν την καθημερινότητα των δημοτών. Συγκεκριμένα, τα 2.378 αιτήματα αφορούν τις υπηρεσίες καθαριότητας (ηλεκτροφωτισμός, ανακύκλωση), 517 αιτήματα αφορούν την Υπηρεσία Πρασίνου και 349 αιτήματα την Τεχνική Υπηρεσία.

»Η εφαρμογή “Αιτήματα Καθημερινότητας Πολιτών” μεριμνά ώστε οι δημότες να ενημερώνονται για την εξέλιξη του αιτήματός τους με τον τρόπο που οι ίδιοι έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν. Υπάρχουν πολλά τηλεφωνικά αιτήματα -άνω των 2.800- καθώς και μέσω e-mail, ενώ κάποιοι δημότες επιλέγουν να επισκεφθούν προσωπικά τον Δήμο και το γραφείο του Δήμοτη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet