«Ήρωες, ελάτε να γνωριστούμε!» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

«Ήρωες, ελάτε να γνωριστούμε!» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης – Πεύκης

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης συμμετέχει στο πρόγραμμα «Ήρωες, ελάτε να γνωριστούμε!», που υλοποιεί η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, υιοθετώντας τον δικό της ήρωα, τον Γουλιέλμο Τέλλο.

Η δράση θα γίνει με την εθελόντρια κ. Δ. Μπουραντά και τη συμμετοχή μαθητών της Β΄ τάξης του ιδιωτικού σχολείου Ελληνικής Παιδείας.

Η πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Παιδεία – Κοινωνική Προστασία – Αλληλεγγύη» (ΚΟΙΠΑΠ) του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Άννα Ασπραδάκη, δήλωσε σχετικά:

«Συνεχίζουμε σταθερά να αποδεικνύουμε τη σημασία της φιλαναγνωσίας στους μαθητές των δημοτικών σχολείων. Η συνεργασία της Βιβλιοθήκης με την Εθνική Βιβλιοθήκη μόνο θετικό πρόσημο έχει αφού αποτελεί όχημα για την πραγμάτωση των στόχων μας. Καθοριστική σημασία στην υλοποίηση των προγραμμάτων παίζει η στήριξη και η ανιδιοτελής βοήθεια των εθελοντών – εμψυχωτών όλων των ενοτήτων. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς και όλοι μαζί συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος».

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα «Ήρωες, ελάτε να γνωριστούμε!»

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου στις 23 Απριλίου 2018, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος υλοποιεί το πρόγραμμα «Ήρωες, ελάτε να γνωριστούμε!» και προτείνει στα μέλη του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών μια δράση γνωριμίας με ήρωες της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας και της χώρας προέλευσής τους.

Η δράση αυτή συμπίπτει χρονικά με την ανακήρυξη της Αθήνας ως Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018 προσκαλώντας δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα να συστήσουν αγαπημένους ήρωες που κατοικούν στα βιβλία της διεθνούς παιδικής λογοτεχνίας σε μικρούς και μεγάλους.

Κάθε βιβλιοθήκη που παίρνει μέρος στη δράση έχει τη δυνατότητα να επιλέξει έναν ήρωα ή μία ηρωίδα από μία λίστα με 150 χαρακτήρες που προέρχονται από 50 διαφορετικές χώρες του κόσμου.

Τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα καλούνται να συγκεντρώσουν στοιχεία για τον ήρωα ή την ηρωίδα, που έχει υιοθετήσει η βιβλιοθήκη της περιοχής τους και να τον συστήσουν στο ευρύ κοινό: Πού κατοικεί; Ποια είναι τα εξωτερικά του χαρακτηριστικά του; Ποια είναι τα κατορθώματα και οι περιπέτειες του; Τι ξέρουμε για την οικογένειά του, τις συνήθειές του, τα όνειρά του;

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, ως επικεφαλής του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, θα αναδείξει τους ήρωες της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας, έτσι όπως παρουσιάζονται από τα παιδιά στις βιβλιοθήκες, σε όλη τη χώρα. Καθ΄ όλη τη διάρκεια του 2018, οι ήρωες θα φιλοξενηθούν στις βιβλιοθήκες της Ελλάδας και θα συμμετέχουν σε δράσεις και εργαστήρια που οργανώνονται είτε στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας είτε στα μηνιαία προγράμματα των Βιβλιοθηκών. Τέλος, θα ταξιδέψουν από Βιβλιοθήκη σε Βιβλιοθήκη για να πρωταγωνιστήσουν σε έναν πρωτότυπο διάλογο μεταξύ ηρώων και ηρωίδων. Στις 23 Απριλίου ανακηρύσσεται επίσημα, η Αθήνα, Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018. Την ίδια μέρα οι βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος θα υιοθετήσουν έναν ήρωα ή ηρωίδα της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet