Γ. Σγουρός: Σοβαρές καταγγελίες για αδιαφάνεια σε δημοπρατήσεις έργων της Περιφέρειας Αττικής
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός: Σοβαρές καταγγελίες για αδιαφάνεια σε δημοπρατήσεις έργων της Περιφέρειας Αττικής

Για σοβαρές καταγγελίες περί αδιαφάνειας σε δημοπρατήσεις έργων της Περιφέρειας Αττικής κάνει λόγο ο τ. περιφερειάρχης Αττικής, επικεφαλής της παράταξης Αττική Μόνο με Έργο, Γιάννης Σγουρός, με αφορμή αντίστοιχες καταγγελίες από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τεχνικών Εταιρειών.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη του τ. περιφερειάρχη σημειώνεται:

Σοβαρότατα ερωτήματα για τις διαδικασίες δημοπράτησης δημοσίων έργων εγείρουν οι καταγγελίες που έκανε εγγράφως ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών σε βάρος της Περιφέρειας Αττικής, στις οποίες κάνει λόγο ούτε λίγο ούτε πολύ για αδιαφάνεια και αυθαιρεσία.

Συγκεκριμένα με την από 30/4/2018 επιστολή του που κοινοποιείται και στον υπουργό Υποδομών, κ. Σπίρτζη, ο Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών καταγγέλλει ότι οι όροι που θέτει η Περιφέρεια για τη συμμετοχή των εταιρειών στους διαγωνισμούς είναι αυθαίρετοι και χωρίς καμία λογική, με αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται η ανάπτυξη υγιούς ανταγωνισμού.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, για απλά έργα, συνηθισμένα και μικρού προϋπολογισμού, απαιτούνται πολλά προσόντα με αποτέλεσμα να είναι λίγες οι εταιρείες που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής, αντιθέτως λίαν προσφάτως σε έργο πολλαπλάσιου προϋπολογισμού που γίνεται όμως με επείγουσες κλειστές διαδικασίες (με πρόσκληση δηλαδή εταιρειών μετά από κλήρωση και όχι με ανοικτή συμμετοχή) ο πήχης των προϋποθέσεων είναι σχεδόν ανύπαρκτος. Στη συγκεκριμένη, μάλιστα, περίπτωση όπως καταγγέλλει ο Σύνδεσμος ορισμένες από τις εταιρείες που βρίσκονταν στον πίνακα της κλήρωσης δεν είχαν την παραμικρή ενημέρωση ότι βρίσκονται σε αυτόν!

Σε δηλώσεις του ο Γ. Σγουρός σημείωσε ότι: «Οι δημοπρατήσεις δημοσίων έργων πρέπει να υπακούουν στις βασικές αρχές της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρισης. Η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις για τις πάρα πολύ σοβαρές καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, που ουσιαστικά κάνουν λόγο για ευνοιοκρατία και φωτογραφικές διακηρύξεις».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet