Αθλητικός χώρος-υπόδειγμα στην Κ. Κηφισιά
Αθλητισμός

Αθλητικός χώρος-υπόδειγμα στην Κ. Κηφισιά

Ένας μοναδικός χώρος πρασίνου, αθλητισμού και αναψυχής, σε έκταση 24 στρεμμάτων, που θα βελτιώσει περιβαλλοντικά και αισθητικά την εικόνα της περιοχής της Κάτω Κηφισιάς και θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

Όπως μας ενημερώνει το σχετικό δελτίο Τύπου, “0ι αποτελεσματικές ενέργειες, οι επαφές με τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες, ο σχεδιασμός και οι συνεχείς και συντονισμένες προσπάθειες της δημοτικής αρχής απέδωσαν καρπούς. Τα εμπόδια ξεπεράστηκαν και εξασφαλίστηκε πλήρως η χρηματοδότηση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού, 10.964.067,41 ευρώ, από την Περιφέρεια Αττικής, μετά την έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο των όρων της προγραμματικής σύμβασης του έργου «Κατασκευή Αθλητικών Εγκαταστάσεων στην περιοχή Τριγώνου Φραγκοπούλου του Δήμου Κηφισιάς”.

Έτσι, στο οικόπεδο, επί της οδού Γεωργίου Λύρα και Φραγκοπούλου, ιδιοκτησίας του Δήμου Κηφισιάς, θα δημιουργηθεί κολυμβητήριο, το πρώτο κλειστό βιοκλιματικό κολυμβητήριο της Κηφισιάς, γήπεδα μπάσκετ, τένις και ποδοσφαίρου (5Χ5), χώροι αναψυχής και περιπάτου. Ο περιβάλλων χώρος, θα διαμορφωθεί μέσω υψηλής και χαμηλής φύτευσης, ενώ θα τοποθετηθούν δίκτυα άρδευσης και φωτισμού, πέργκολες και παγκάκια για τους επισκέπτες, ενώ θα διαθέτει και πάρκινγκ δεκάδων θέσεων. Μεγάλη βαρύτητα δόθηκε στη δημιουργία υποδομών που θα διευκολύνουν την εύκολη πρόσβαση των ΑΜΕΑ.

Με την ολοκλήρωση του έργου, ο Δήμος Κηφισιάς θα παραδώσει στους πολίτες έναν άρτιο τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά χώρο αθλητισμού αναψυχής και πρασίνου, σύγχρονων απαιτήσεων, καθιστώντας με αυτό τον τρόπο την περιοχή της Κάτω Κηφισιάς σημαντικό πόλο έλξης. Γιατί οι χώροι πρασίνου είναι ανεκτίμητος πλούτος για την πόλη μας, αναντικατάστατοι περιβαλλοντικοί πόροι, που προσφέρουν εξαιρετικά πολύτιμες υπηρεσίες, στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της.

«Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την πόλη και τους κατοίκους της, αν αναλογισθεί κανείς ότι η κατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Τρίγωνο Φραγκοπούλου, ήταν απαίτηση των πολιτών 20 και πλέον ετών, που από σήμερα αρχίζει να υλοποιείται. Η δημοτική αρχή Κηφισιάς, για μία ακόμη φορά, κάνει τη διαφορά σε σχέση με άλλους δήμους που έχουν πετύχει ελάχιστα, γιατί δημιουργεί, διεκδικεί και κατασκευάζει έργα, επιβεβαιώνοντας την απόφασή της να γίνουν οι γειτονιές της πόλης πιο ανθρώπινες, πιο λειτουργικές, πιο φιλόξενες. Εμείς, τολμήσαμε, διεκδικήσαμε τα χρήματα ώστε να μην επιβαρυνθούν οι δημότες μας ούτε ένα ευρώ και δικαιωθήκαμε. Γιατί παρά τις όποιες δυσκολίες κι αν αντιμετωπίσαμε, καταφέραμε να τις ξεπεράσουμε και σύντομα ένα ακόμη έργο πνοής για τον Δήμο μας θα είναι πραγματικότητα. Οι δημότες γνωρίζουν καλά ότι διαθέτουν δημοτική αρχή που γνωρίζει να αγωνίζεται, να διεκδικεί, να εξασφαλίζει χρηματοδοτήσεις για το καλό της πόλης» δήλωσε ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης.

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. Βασίλης ΝΟΜΙΚΟΣ

    Μακαρι τετοια εργα να γινονται σε ολη την διαρκεια της θητειας των εκαστοτε Δημοτικών αρχων και να μην εξαγγελονται μονιμως, παραμονη εκλογών… Παντως ενα μεγαλο μπραβο στον Δημο Κηφισιας

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet