Ξεκίνησε η ενημέρωση των νεοεκλεγέντων αιρετών
Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημέρωση των νεοεκλεγέντων αιρετών

Ημερίδες νεοεκλεγμένων αιρετών διοργανώνουν το υπουργείο Εσωτερικών, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ). Σκοπός των ημερίδων, που θα καλύψουν ολόκληρη τη χώρα, είναι να ενημερωθούν όλοι οι νέοι τοπικοί άρχοντες (και είναι 218 επί συνόλου 325 Δήμων) για τα νέα τους καθήκοντα (Ημερίδα ΚΕΔΕ για νεοεκλεγέντες δημάρχους).

Η πρώτη ημερίδα έγινε ήδη στο Ηράκλειο με τη συμμετοχή των αιρετών από τους 24 Δήμους της Περιφέρειας Κρήτης. Στην ομάδα της ΚΕΔΕ που ενημέρωσε τους αιρετούς για τα σημαντικότερα θέματα συμμετέχει και ο πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, με την ιδιότητα του προέδρου της Επιτροπής Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κεντρικής Ένωσης των Δήμων.

«Υπάρχουν πολλά θέματα που απασχολούν τους αιρετούς λίγο πριν αναλάβουν και επισήμως τα καθήκοντά τους και λέω επισήμως γιατί στους περισσότερους Δήμους υπάρχει ήδη σημαντική ανάμειξη των νέων δημάρχων, με τη σύμφωνη βεβαίως γνώμη και των απερχόμενων» τόνισε ο κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Η επόμενη ημερίδα ενημέρωσης νεοεκλεγέντων αιρετών θα διεξαχθεί την Τετάρτη 2 Ιουλίου στην Αθήνα για τους Δήμους της Αττικής και της Πελοποννήσου, ενώ την Πέμπτη 3 Ιουλίου, πάλι στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για όλους τους Δήμους του Αιγαίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet