«Δράση στους Δρόμους» για να δούμε αλλιώς τους χώρους γύρω μας!
Κοινωνία

«Δράση στους Δρόμους» για να δούμε αλλιώς τους χώρους γύρω μας!

Η Κοινωνική Μέριμνα του Δήμου Κηφισιάς και ο ΣΚΕΠ (Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους) προσκαλούν στη Βιωματική Προσομοίωση Κινητικής & Αισθητηριακής Αναπηρίας του ΣΚΕΠ “Δράση στους Δρόμους”, την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014, από τις 19.00 έως και τις 21.00, στο εμπορικό κέντρο, Λεβίδου και Κολοκοτρώνη, στην Κηφισιά. 

Στη σχετική ανακοίνωση που ακολουθεί απαντώνται τα τι, πώς και γιατί της δράσης:

Όλοι μαζί, θα καταγράψουμε τα πρακτικά καθημερινά εμπόδια που δυσκολεύουν τα άτομα με κινητική και αισθητηριακή αναπηρία.

ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΩ ΑΝΕΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ;

Ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με κινητική και αισθητηριακή αναπηρία είναι η δυσκολία μετακίνησης και κυρίως η έλλειψη προσβασιμότητας.

Θέλουμε από όλους να μπουν στη διαδικασία να δουν αλλιώς τους χώρους γύρω τους. Να τους προσεγγίσουν κάτω από το πρίσμα ενός ατόμου που δεν μπορεί να κυκλοφορήσει άνετα ανάμεσα μας.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η «ΔΡΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ» του ΣΚΕΠ;

Το Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης και Κινητοποίησης του ΣΚΕΠ «ΔΡΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ», που θα εξελιχθεί στον Δήμο ΚΗΦΙΣΙΑΣ, περιλαμβάνει:

  1. Δράση βιωματικής προσομοίωσης κινητικής & αισθητηριακής αναπηρίας, με μικρούς και μεγάλους που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα κινητικής αναπηρίας να κάθονται σε αναπηρικό αμαξίδιο, με στόχο να μετακινηθούν στους δρόμους της πόλης τους. Επίσης, μαζί με εκπαιδευτή κινητικότητας & προσανατολισμού για άτομα με προβλήματα όρασης, θα δώσουμε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να βιώσουν τον τρόπο αντίληψης των ατόμων με προβλήματα όρασης σε διάφορες δραστηριότητες, όπως κίνηση στον χώρο με τη βοήθεια λευκού μπαστουνιού, τεχνικές συνοδείας κτλ).
  2. Καταγραφή προσβασιμότητας δημοσίων και ιδιωτικών χώρων. Μοιράζεται στο κοινό ένα ερωτηματολόγιο προσβασιμότητας, το οποίο έχει δημιουργηθεί από στελέχη του ΣΚΕΠ, άτομα με κινητική αναπηρία. Η συγκεκριμένη βιωματική προσέγγιση έχει ως στόχο:
  • Την ανάδειξη του μεγέθους του προβλήματος, δηλαδή της μη προσβασιμότητας.
  • Την εξοικείωση με την εικόνα της αναπηρίας, μέσω της ευαισθητοποίησης και συνειδητοποίησης του γενικού πληθυσμού στα πρακτικά προβλήματα που σχετίζονται με την έλλειψη προσβασιμότητας.
  • Την αλλαγή νοοτροπίας και στάσης όσων δεν αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ;

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014, από τις 19.00 έως και τις 21.00, στο εμπορικό κέντρο, Λεβίδου και Κολοκοτρώνη, στην Κηφισιά.

ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ;

Η δράση υλοποιείται με τη συμμετοχή ενός ευρύτερου κοινού, μικρών & μεγάλων (δημοτών και περαστικών), παρουσία ατόμων με κινητική αναπηρία, οι οποίοι είναι στη διάθεση του κοινού και θα παρέχουν τις πρώτες «οδηγίες χρήσης».

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ

ΣΚΕΠ – ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ο ΣΚΕΠ – Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα) ιδρύθηκε στην Αθήνα, το 2008. Κεντρικός άξονας είναι η καταπολέμηση του στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού των νέων με αναπηρίες, μέσω της ευαισθητοποίησης, συνύπαρξης και κοινωνικοποίησης με τον γενικό πληθυσμό, με στόχο:

  1. Την εξοικείωση με την εικόνα της αναπηρίας (μέσω της ευαισθητοποίησης και συνειδητοποίησης των μαθητών γενικής εκπαίδευσης).
  2. Την αλλαγή νοοτροπίας του γενικού πληθυσμού, ταυτόχρονα με τη δημιουργία αντανακλαστικών και αντιλήψεων κοινωνικής ευθύνης.
  3. Την κοινωνικοποίηση των νέων με αναπηρία.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινωνική Μέριμνα Δήμου Κηφισιάς: 210 6233315 & 210 8019633, www.kifissia.gr- [email protected]
ΣΚΕΠ: www.skep.gr – [email protected] – 211 8009876

Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση (ανακοίνωση) δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.

Η χρηματοδότηση της δραστηριότητας έγινε από το Πρόγραμμα της Ε.Ε. « Νέα Γενιά σε Δράση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet