«Δεν θα περάσει η τρομοκρατία ομάδων που “φέρονται” ως οπαδοί της ΑΕΚ»
Αυτοδιοίκηση

«Δεν θα περάσει η τρομοκρατία ομάδων που “φέρονται” ως οπαδοί της ΑΕΚ»

Η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας καταγγέλλει δράσεις τρομοκρατίας από ομάδες που «φέρονται» ως οπαδοί της ΑΕΚ εναντίον μελών της Αριστεράς και κατοίκων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Το ζήτημα αφορά στο γήπεδο της ΑΕΚ και σύμφωνα με την ανακοίνωση που ακολουθεί, ο ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας «δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω σε προγραμματικές και αξιακές αρχές που σχετίζονται με την υπεράσπιση του περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής και του δημοσίου συμφέροντος».

ΨΗΦΙΣΜΑ 1ης ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

Η υποκινούμενη τρομοκρατία κατά των κινημάτων, των κατοίκων και της Αριστεράς δεν θα περάσει στη Ν. Φιλαδέλφεια – Ν. Χαλκηδόνα!

Η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας καταγγέλλει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την οργανωμένη και υποκινούμενη απόπειρα τρομοκράτησης της Αριστεράς, των κατοίκων και των κινηματικών συλλογικοτήτων που εκδηλώνεται συστηματικά το τελευταίο διάστημα στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας.

Επιχειρείται να επιβληθεί κατάσταση «κατοχής» στη Ν. Φιλαδέλφεια – Ν. Χαλκηδόνα, με αντισυγκεντρώσεις, τραμπούκικες επιθέσεις για τη ματαίωση συγκεντρώσεων που οργανώνουν κινηματικές και πολιτικές συλλογικότητες, ευθείες απειλές κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας αγωνιστών/στριών αλλά και συγγενικών τους προσώπων.

Η απόπειρα αυτή δημιουργίας «καθεστώτος» απαγόρευσης της πολιτικής δραστηριότητας και της διακίνησης ιδεών, στο όνομα επιχειρηματικών συμφερόντων που ψευδεπίγραφα ταυτίζονται με τα «ιδανικά της ΑΕΚ», που θυμίζει εποχές «Καρφίτσας» και αντιγράφει ευθέως τις φασιστικές μεθόδους δράσης, δεν πρόκειται να περάσει!

Η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας καταγγέλλει τις τραμπούκικες μεθόδους και όσους τις υποκινούν και δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει να εγκαθιδρυθεί καθεστώς τρόμου σε έναν Δήμο με αγωνιστικές παραδόσεις και με πρόσφατα εκλεγμένη αριστερή δημοτική αρχή.

Καλεί όλα τα κόμματα και τους κοινωνικούς φορείς να δώσουν ενωμένοι τον αγώνα για την απόκρουση τέτοιων μεθόδων και πρακτικών.

Καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις δικές της ευθύνες απέναντι σε τέτοιες πρακτικές.

Δηλώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι, όπως και στην προεκλογική περίοδο και μέχρι σήμερα, έτσι και από δω και πέρα, θα αγωνιστεί ενάντια στην απόπειρα επιχειρηματικών συμφερόντων να εξουσιάσουν άμεσα ή έμμεσα τους δήμους και να λεηλατήσουν τη δημόσια περιουσία και τους δημόσιους πόρους.

Δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω σε προγραμματικές και αξιακές αρχές που σχετίζονται με την υπεράσπιση του περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής και του δημοσίου συμφέροντος. Η Αριστερά θα δώσει συντονισμένα τη μάχη σε επίπεδο δήμου, περιφέρειας και με τη συμβολή του κόμματός μας, μέσα από τα κεντρικά του όργανα, λαμβάνοντας υπόψη τις αρχές με τις οποίες πορευόμαστε επί δεκαετίες και με σεβασμό στις θέσεις και τους αγώνες των τοπικών κοινωνιών. Ως εκ τούτου:

  • Ζητάμε την καταψήφιση του συνόλου του ρυθμιστικού.
  • Διακόπτουμε κάθε διάλογο, συνεργασία, εμπλοκή κ.λπ. για το γήπεδο της ΑΕΚ έως ότου αποκατασταθούν οι στοιχειώδεις δημοκρατικοί όροι διαλόγου στη Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα.
  • Καλούμε οποιοδήποτε φορέα εκπροσωπεί την ΑΕΚ να καταδικάσει άμεσα την προσπάθεια επιβολής κλίματος τρομοκρατίας από ομάδες που «φέρονται» ως οπαδοί της ΑΕΚ.

Ν. Ιωνία, 28-6-2014

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet