«Άναψε φωτιά» η ανακοίνωση Ζορμπά
Πολιτική

«Άναψε φωτιά» η ανακοίνωση Ζορμπά

Μία… πρωτόγνωρη ανακοίνωση εκ μέρους του δημάρχου Αγίας Παρασκευής Βασίλη Ζορμπά ξεσήκωσε τους πολιτικούς παράγοντες στην πόλη και όχι μόνο, με τους Βασίλη Γιαννακόπουλο, Ιωάννη Σταθόπουλο και Φώτη Αλεξόπουλο να αντιδρούν άμεσα, μέσω σχετικών ανακοινώσεων.

zorbasΗ ανακοίνωση του Β. Ζορμπά…

Αγία Παρασκευή, 6/2/2014,

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Λ. Μεσογείων 415-417

Αγία Παρασκευή, 15343

Τηλ: 213-2004.500-530

Ανακοίνωση Δημάρχου Αγίας Παρασκευής

Καλώ, για τελευταία φορά, πριν προβώ στη ανάληψη ενεργειών που δεν θα επιθυμούσα, τον Δημοτικό Σύμβουλο της πόλης μας ο οποίος έχει κατ΄ επανάληψη ειδοποιηθεί από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου και γραπτώς και προφορικώς, να προσέλθει στην Υπηρεσία προκειμένου να εξοφλήσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις προς το Δήμο.

Με εκτίμηση,

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ

Και οι εύλογες αντιδράσεις…

giannakopoulosΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Πρωτοφανής ανακοίνωση Ζορμπά

Ο κ. Ζορμπάς επέλεξε, με μια πρωτοφανή ανακοίνωση που αντιβαίνει σε κάθε δημοκρατική λογική, να στιγματίσει όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της Αγίας Παρασκευής. Η εσκεμμένη επιλογή του να μην αναφερθεί σε συγκεκριμένο όνομα που έχει οικονομικές εκκρεμότητες προς το Δήμο, δημιουργεί σκιές και δεν βοηθά στην ομαλή λειτουργία του ανώτατου δημοκρατικού θεσμού της πόλης.

Η διαφάνεια κ. Ζορμπά είναι υποχρέωση συνεχής και όχι επιλεκτική. Δεν μπορείτε να είστε ευαγγελιστής της διαφάνειας για το θέμα του Δημοτικού Συμβούλου, αλλά την ίδια στιγμή να κρύβεστε πίσω από χαριστικές διατάξεις για το πρόστιμο που σας έχει επιβληθεί προσωπικά, για παραβίαση του εκλογικού νόμου, ύψους 21.000 ευρώ.

Δεν μπορείτε να είστε τιμητής της διαφάνειας και ταυτόχρονα να είστε ο υπερήφανος κάτοχος του ρεκόρ της μεγαλύτερης απευθείας ανάθεσης που έχει δοθεί από το Δήμο μας για το Γιαβάσειο, με τη μορφή μάλιστα του κατεπείγοντος, για κάτι που τόσους μήνες μετά δεν έχει υλοποιηθεί.

Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να είναι έρμαιο των διαθέσεων του κ.Ζορμπά, ούτε και της αγωνίας του να φαίνεται τίμιος.

Βασίλης Γιαννακόπουλος

τ. Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

εκτελεστικό μέλος Π.Ε.Δ.Α.

stathopoulosΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ – ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Η σπίλωση κάτοικων της πόλης μας, όπως και Δημοτικών Συμβούλων (από την Αντιπολίτευση, αλλά και από την παράταξή του), είναι μόνιμη συμπεριφορά του Δήμαρχου Αγ. Παρασκευής, στις Συνεδριάσεις του σώματος αλλά και αλλού.

Χθες, στην προσπάθεια του να εμφανιστεί ως “μόνος” έντιμος, έκανε ένα ακόμη ολισθηρό βήμα: Δημοσιοποιεί, όχι στη σελίδα του Δήμου, αλλά σε σελίδα στην οποία έχει δώσει χρήματα του Δήμου, με απευθείας αναθέσεις έργου, αλλά και στην προσωπική του σελίδα στο faceboo (!) είδηση για Δημοτικό Σύμβουλο επειδή έχει χρέη στο Δήμο! Είναι τουλάχιστον λυπηρό και ταυτόχρονα “ανθρωποφάγο”, ότι ο πρώτος πολίτης της πόλης, αντί να ακολουθεί τη νόμιμη οδό, καταφεύγει σε τέτοιου είδους ενέργειες εντυπωσιασμού και ευτέλειας. Στοιχειώδης σοβαρή συμπεριφορά επιβάλει στον κ. Δήμαρχο να τον (ή τους) καλέσει, χωρίς φανφάρες για να το διευθετήσουν και αν δεν συμμορφωθεί (ούν) να ακολουθήσουν ΟΛΕΣ οι προβλεπόμενες από το Νόμο διαδικασίες. Αυτό θα έκανε μια υπεύθυνη Δημοτική αρχή, χωρίς καμία δημοσιότητα και διαπόμπευση (ιδιαίτερα 3 μήνες πριν τις εκλογές).

alexopoulosΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Οφείλει ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής να εκδώσει Δελτίο Τύπου εντός 24 Ωρών με το Όνομα του Δημοτικού Συμβούλου

Δελτίο Τύπου που μας άφησε άφωνους κυκλοφόρησε χθες (6/2/2014) στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής.

Με δελτίο Τύπου ανακοινώσε ότι, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Οικονομικής Υπηρεσίας, γραπτές και προφορικές, δεν προσήλθε ο Δημοτικός σύμβουλος X ( Αγνώστων Λοιπών στοιχειών) να καταβάλει τα χρέη του προς τον Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Τα ερωτήματα φυσικά και οι αιχμές που αφήνει για όλους τους Δημοτικούς συμβούλους είναι εμφανή και ήδη συζητούνται σε όλη την πόλη, με τα όποια αποτελέσματα συνεπάγονται για την τιμή και την υπόληψη μας …

Μάλιστα, εντύπωση μου προκαλεί το γεγονός για τη χρονική περίοδο του συγκεκριμένου εγγράφου, που δόθηκε στη δημοσιότητα καθώς, να θυμίσω, σε λιγότερο από τρεις μήνες έχουμε και τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση…

Καλώ λοιπόν τον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής να εκδώσει δελτίο Τύπου σχετικά με την οφειλή, το όνομα, καθώς και τον χρόνο που έχει βεβαιωθεί και δεν έχει εισπραχτεί…

Να θυμίσω ότι, σύμφωνα με τον κανονισμό, θεωρείται έκπτωτος ο δημοτικός σύμβουλος που οφείλει βεβαιωμένα πάνω από δυο μήνες στον Δήμο που έχει εκλεγεί.

Σε διαφορετική περίπτωση του θυμίζω ότι παραμένει έκθετος, καθώς η τιμή και η υπόληψή μου έχει θίγει ανεπανόρθωτα μετά το Δημοσίευμα- Δελτίο Τύπου και επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματος μου .

7/2/2014

Με εκτίμηση

Φώτης Αλεξόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet