Πρώτα τα αποτελέσματα και μετά οι μετεγγραφές φοιτητών
Κοινωνία

Πρώτα τα αποτελέσματα και μετά οι μετεγγραφές φοιτητών

Δικαίωμα μετεγγραφής έχουν και οι φοιτητές που προέρχονται από μονογονεϊκές οικογένειες ή οικογένειες με ένα παιδί, αλλά χωρίς εισοδήματα, διευκρίνισε ο υπουργός Παιδείας αναφερόμενος στην προσθήκη που έκανε στη προηγούμενη ρύθμιση, ενώ διαβεβαίωσε ότι η υπουργική απόφαση για την εφαρμογή του νόμου θα εκδοθεί όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των αποτελεσμάτων.

«Ο νόμος για τις μετεγγραφές των φοιτητών είναι σαφής και δεν πρέπει ο κόσμος να αναστατώνεται», τόνισε ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Alpha 98,9”. Όπως ανέφερε, η ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή ήταν προσθήκη στον νόμο που έχει ψηφιστεί για τις μετεγγραφές και ορίζει ότι δικαίωμα έχουν επιπλέον οι φοιτητές από «μονογονεϊκές οικογένειες ή οικογένειες με ένα παιδί αλλά χωρίς εισοδήματα, με όριο βέβαια το 10% επί των αιτήσεων που θα υποβληθούν και με κριτήριο και σειρά την επίδοση του μαθητή, ακριβώς όπως ίσχυε δηλαδή πρόπερσι η διάταξη».

Στην ώρα της η Υ.Α.

Σχετικά με την υπουργική απόφαση που θα ανοίξει το δρόμο για την εφαρμογή του νόμου διευκρίνισε ότι αυτή «δεν βάζει όρους και προϋποθέσεις στις μετεγγραφές, αυτά τα θέτει ο ίδιος ο νόμος. Η Υπουργική Απόφαση θα ορίζει πράγματα όπως το πότε θα κάνουν αίτηση, πού θα την κάνουν, τεχνικά πράγματα τα οποία θα βγουν μόλις τελειώσουν οι καταθέσεις των μηχανογραφικών, για να αρχίσει η διαδικασία όταν θα βγουν τα αποτελέσματα πού μπήκε ο καθένας».

Η διαδικασία μετεγγραφής

Η διαδικασία όπως την περιέγραψε ο κ. Α. Λοβέρδος έχει ως εξής: «Οι άνθρωποι θα δηλώσουν, θα καταθέσουν τα μηχανογραφικά τους, θα αιτηθούν τη μετεγγραφή και θα πάρουν τη μετεγγραφή. Να σημειώσω πάλι ότι ο νόμος λέει όλες οι περιπτώσεις αυτών των κατηγοριών δικαιούνται μετεγγραφής. Δεν λέει ότι δύναται να αιτηθούν τη μετεγγραφή τους, λέει δικαιούνται μετεγγραφής».

Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν προβλήματα, καθώς ο νόμος «είναι γενναιόδωρος και είναι πολλά τα παιδιά».

«Όταν αυτή η διαδικασία ολοκληρωθεί θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε, αν υπάρξει, την υπερπληθώρα στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα και την απερήμωση των περιφερειακών Πανεπιστημίων. Θα πρέπει δηλαδή να κάνουμε κάποιους χειρισμούς» προανήγγειλε.

Πάντως, ο ίδιος δεν έδωσε σαφή εικόνα των χειρισμών που θα γίνουν, αν και απέκλεισε την υιοθέτηση προτάσεων για διεύρυνση των κριτηρίων προς τα πίσω στην περίπτωση που υπάρξει υπερπληθώρα από την εφαρμογή του νόμου ως έχει.

«Θα έχουμε και μια καλύτερη εικόνα όταν δούμε τις δηλώσεις των μηχανογραφικών και αρχίζουμε να συζητούμε με τα Πανεπιστήμια για τις αναμονές που έχουμε, θα συζητήσουμε στη Βουλή τα μέτρα διευκόλυνσης των Ιδρυμάτων για να κάνουν τη δουλειά τους».

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet