Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ: «Τι χρείαν έχομεν άλλων… αποδείξεων»
Πολιτική

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ: «Τι χρείαν έχομεν άλλων… αποδείξεων»

Η Ομάδα Μελών ΣΥΡΙΖΑ Λυκόβρυσης Πεύκης καταφέρεται εναντίον της δικομματικής κυβέρνησης, κατηγορώντας την ότι έχει ευτελίσει τον ρόλο της Βουλής των Ελλήνων, περνώντας με γρήγορες διαδικασίες Προεδρικά Διατάγματα, κλείνοντάς την πρόωρα για το καλοκαίρι και παραπέμποντας προς συζήτηση στα θερινά τμήματα αυτής πολύ σημαντικά θέματα, όπως η μικρή ΔΕΗ, οι αιγιαλοί χώροι, το δικαίωμα της απεργίας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

ΤΙ ΧΡΕΙΑΝ ΕΧΟΜΕΝ ΑΛΛΩΝ… ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ!

Η, ελαφρά παραφρασμένη, ευαγγελική ρήση του αρχιερέα Καϊάφα κατά τη δίκη του Χριστού αποδίδει κατά τον καλλίτερο τρόπο την πεποίθηση πια σχεδόν όλου του ελληνικού λαού για τον τρόπο διακυβέρνησης τούτου του τόπου από το δίδυμο ΣαμαράΒενιζέλου. Ευτέλισαν τη Βουλή με τη διαδικασία express των προεδρικών διαταγμάτων. Με τη συστηματική απουσία του πρωθυπουργού από τις συνεδριάσεις της, ακόμα κι αν πρόκειται για την «ώρα του πρωθυπουργού». Με την κατ΄ ευφημισμόν συζήτηση σχεδίων νόμων εκατοντάδων σελίδων σε μία νύχτα. Την έκλεισαν αναίτια πρόωρα για καλοκαιρινές διακοπές. Παρέπεμψαν για συζήτηση στα θερινά τμήματα τα σημαντικότατα νομοσχέδια για τη λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ», την εκποίηση των αιγιαλών της χώρας, πιθανόν και της ουσιαστικής απαγόρευσης του δικαιώματος της απεργίας, για να μπορούν να ελέγξουν τη σύνθεσή της. Τώρα της έδωσαν τη χαριστική βολή με την απόφαση του Α΄ θερινού της τμήματος: με την παρουσία μόνον 50 (πενήντα!) βουλευτών της συμπολίτευσης, αποφασίστηκε διά βοής η απαγόρευση συζήτησης για το δημοψήφισμα που πάνω από 120 βουλευτές της αντιπολίτευσης επεδίωξαν να διεξαχθεί. Σε απόλυτη δυσαρμονία ακόμη και από την εκφρασμένη θέληση του προέδρου της κ. Μεϊμαράκη, παραβιάζοντας και το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος που επιτάσσουν τη σύγκληση της ολομέλειας της Βουλής για παρόμοια θέματα.

Τι άλλο άραγε πρέπει να συμβεί για να συνειδητοποιήσουμε το είδος της Δημοκρατίας που βιώνουμε ως πολιτικό σύστημα διακυβέρνησης σε τούτο τον τόπο;

Ας τους κλείσουμε τον δρόμο πριν να είναι πράγματι πολύ αργά!

12/7/2014

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ
Λυκόβρυσης Πεύκης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet