Ψυχολογική υποστήριξη σε οικογένειες θυμάτων τροχαίων
Κοινωνία

Ψυχολογική υποστήριξη σε οικογένειες θυμάτων τροχαίων

Ο Δήμος Αμαρουσίου και ο Πανελλήνιος Σύλλογος «SOS Τροχαία Εγκλήματα» βρίσκονται με ευαισθησία κοντά στις οικογένειες, με συγγενικά πρόσωπα που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα ή τραυματίστηκαν σοβαρά, προκειμένου να τους προσφέρουν τη συμπαράσταση και την ψυχολογική υποστήριξη που έχουν ανάγκη βιώνοντας τόσο σημαντικές απώλειες στη ζωή τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με πρωτοβουλία του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με τον Σύλλογο «SOS Τροχαία Εγκλήματα», παρέχεται η δυνατότητα στις οικογένειες με θύματα από τροχαία που κατοικούν στον Δήμο Αμαρουσίου να συμμετάσχουν από τον Σεπτέμβριο 2014 σε δωρεάν ομαδικές συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης, με την εθελοντική προσφορά επιστημόνων της Ψυχικής Υγείας.

Στην ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης του Συλλόγου που λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους ο ψυχίατρος Γιώργος Αστρινάκης και οι ψυχολόγοι Δώρα Κουτσανέλλου και Στέλλα Γαλιανού.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος του οποίου η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. είναι άνθρωποι που έχουν υποστεί ανθρώπινη απώλεια από τροχαίο δυστύχημα, αγωνίζεται επίσης για την οδική ασφάλεια και υπερασπίζεται τα δικαιώματα των θυμάτων και των οικογενειών τους προσφέροντας ανιδιοτελώς ένα σπουδαίο κοινωνικό έργο.

Με την ευκαιρία της νέας αυτής συνεργασίας με τον Σύλλογο, ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης επεσήμανε την αδήριτη ανάγκη εκπαίδευσης, ιδιαίτερα των νέων στα θέματα της οδικής ασφαλείας, καθώς επίσης και στην ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας να στηριχθούν οι οικογένειες με θύματα από τροχαία δυστυχήματα που βαίνουν συνεχώς αυξανόμενες, καθώς η χώρα μας κατέχει τη χειρότερη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Κουβίδης υπογράμμισε από την πλευρά του τη μεγάλη σημασία που έχει για την κάθε οικογένεια να μπορεί να λαμβάνει τη συμπαράσταση και την ψυχολογική υποστήριξη μετά από ένα θλιβερό συμβάν. Το πρόβλημα πρόσθεσε είναι τεράστιο, καθώς κάθε χρόνο τα θύματα της ασφάλτου είναι εκατοντάδες, χωρίς να υπάρχει η κρατική μέριμνα για εκείνους που βιώνουν τέτοιες καταστάσεις. Αντιπρόεδρος του Συλλόγου είναι ο Φαίδων Καρυδάκης, γραμματέας ο Αλέξανδρος Κρητικός και ταμίας ο Μανώλης Σταυρουλάκης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την υπεύθυνη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ελένη Γιαννακοπούλου, στο τηλέφωνο 213 2038345.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet