«Εφ΄ όλης της ύλης» παρέμβαση Γ. Θωμάκου στο Δ.Σ.
Πολιτική

«Εφ΄ όλης της ύλης» παρέμβαση Γ. Θωμάκου στο Δ.Σ.

Σχεδόν εφ΄ όλης της ύλης ήταν η τοποθέτηση του νεοεκλεγέντος δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, την Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του, ο κ. Γ. Θωμάκος συνεχάρη όλους του δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους για την προσφορά τους στην πόλη, λέγοντας χαρακτηριστικά «τιμούμε και σεβόμαστε την προσφορά όλων, κρατώντας τα θετικά στην παρουσία κάθε συναδέρφου». Πρόσθεσε δε ότι η νέα διοίκηση θα είναι ανοιχτή στις συνεργασίες, χωρίς διαχωριστικές γραμμές, κινούμενο με συλλογικότητα, συμμετοχικότητα, διαφάνεια, ανεξαρτησία και διαχειριζόμενη τα θέματα του Δήμου με χρηστότητα.

Εν συνεχεία ενημέρωσε το Σώμα ότι στις 27 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του δημάρχου, καθώς και των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων, από τον σεβασμιότατο μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου & Ωρωπού κ.κ. Κύριλλο, σε μία λιτή εκδήλωση στον χώρο του δημαρχείου, ανοιχτή για όλους όσοι επιθυμούν να παραβρεθούν.

Ο νέος δήμαρχος, αναφερόμενος σε όσους καλόπιστα μιλούν για δήθεν απειρία των νέων δημοτικών συμβούλων, τους καθησύχασε λέγοντας ότι οι νεοεκλεγέντες σύμβουλοι ήδη εξειδικεύονται, με υψηλή επιπέδου γνώση, σε κρίσιμους τομείς της δημοτικής διοίκησης, όπως οικονομία, λογιστική, νομικά θέματα, δημόσια διοίκηση, υγεία, παιδεία, περιβάλλον, επιχειρηματικότητα κ.ά. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, είπε ότι τυγχάνουν της «μόνιμης περιφρόνησής μας όσοι κακόπιστα μας κατηγορούν για απειρία». Μάλιστα, στο σημείο αυτό εξέφρασε τη λύπη του για τη μη αντίδραση-καταδίκη από πλευράς του δημάρχου της προεκλογικής απρέπεις (δύο μέρες πριν τις εκλογές της δεύτερης Κυριακής) με την κυκλοφορία της «Εφημερίδας – Αφίσας ΜΑΪΜΟΥ», καλώντας τον κ. Νίκο Χιωτάκη να το πράξει έστω και τώρα.

Αμέσως μετά, ο κ. Γ. Θωμάκος ευχαρίστησε τους υπαλλήλους, τους προϊσταμένους και τους διευθυντές των υπηρεσιών του Δήμου για την πληρότητα της ενημέρωσης που προσφέρουν στον ίδιο αλλά και στα στελέχη του συνδυασμού του, παρατηρώντας ωστόσο ότι επισήμως από τη διοίκηση η ενημέρωση που έχει έως σήμερα αφορά κυρίως σε επείγοντα θέματα και δεν έχει χαρακτήρα ουσιαστικό και πρακτικό, όπως θα όφειλε η απερχόμενη δημοτική αρχή.

Ο νέος δήμαρχος αναφέρθηκε σε μια σειρά ζητημάτων που αντιμετωπίζονται ή πρέπει να αντιμετωπιστούν μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου που αναλαμβάνει η νέα διοίκηση και συγκεκριμένα:

Για τις σχολικές μονάδες: Επεσήμανε ότι λαμνάνεται μέριμνα από τον Δήμο.

Για τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς: Τόνισε ότι υπάρχουν θέματα που πρέπει να ρυθμιστούν, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό και το προσωπικό του νέου παιδικού σταθμού επί της οδού Δηληγιάννη.

Για την αντιπυρική προστασία: Υπογράμμισε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις και ζήτησε να ξεκινήσουν άμεσα οι αποψιλώσεις και η προστασία του πρασίνου. Μάλιστα, τόνισε ότι πριν 20 ημέρες δεν είχαν γίνει ακόμη οι εργασίες για το περιαστικό πράσινο και οι «διμηνίτες» εργαζόμενοι για την πολιτική προστασία δεν αξιοποιούνται για την κάλυψη αυτών των αναγκών.

Για το «Αθλητικό Καλοκαίρι»: Παρατήρησε ότι ανατέθηκε σε ιδιώτη, ενώ υπήρχαν γυμναστές του Δήμου που θα μπορούσαν να απασχοληθούν στο εν λόγο πρόγραμμα.

Για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις «ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΑ»: Είπε ότι πρέπει να οργανωθούν με πνεύμα λιτότητας από τη διοίκηση, προσθέτοντας ωστόσο ότι προβλέπεται η διάθεση σημαντικών κονδυλίων για κάποιες από αυτές.

Για το θέμα των παιδικών χαρών: Ζήτησε όπου η τεχνική υπηρεσία του Δήμου διαπιστώνει ότι δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις και συστήνει το κλείσιμο, να γίνουν βελτιωτικές κινήσεις, καθώς αρκετά όργανα των παιδικών χαρών διαθέτουν 10ετή εγγύηση και μπορεί αυτό να το χρησιμοποιήσει ο Δήμος.

Από τις αναφορές του νέου δημάρχου δεν θα μπορούσε να απουσιάσει και το μείζον θέμα του νέου συστήματος αξιολόγησης των εργαζομένων στους δήμους. «Η αξιολόγηση με τον τρόπο που επιχειρείται είναι άδικη και ισοπεδωτική, καθώς βαθμολογούν με κριτήριο αν κάποιος υπάλληλος είναι καλύτερος από τον διπλανό του και όχι με βάση την προσφορά στην υπηρεσία του» τόνισε ο κ. Γ. Θωμάκος, ενώ ανέφερε και την πληροφόρηση που είχε ότι το ποσοστό 15% που αρχικά υπήρχε ως ανελαστική βάση απόρριψης για τους εργαζόμενους γίνεται προσπάθεια να διαμορφωθεί από 0% έως 15%.

Επίσης, έκανε αναφορά για ψήφισμα κατά της διαθεσιμότητας των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων, επισημαίνοντας ωστόσο ότι αφενός θα υπάρξει κάλυψη θέσεων έτσι ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα κι αφετέρου θα συνεχιστεί ο αγώνας για την επιστροφή τους.

Τέλος ο κ. Γ. Θωμάκος αναφέρθηκε και στην πρόσφατη έκρηξη που σημειώθηκε, για δεύτερη φορά, στο εστιατόριο «La Scala» στη Νέα Ερυθραία, προτείνοντας στη διοίκηση του να συνδράμει, με τα συνεργεία του Δήμου, στην αποκατάσταση των ζημιών και να προχωρήσει στην προσωρινή αναστολή των οικονομικών υποχρεώσεων των πληγέντων προς τον Δήμο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet