ΕΝΟΤΗΤΑ: «Το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται – Όλοι στη συγκέντρωση»
Πολιτική

ΕΝΟΤΗΤΑ: «Το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται – Όλοι στη συγκέντρωση»

Η δημοτική παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ για το Μαρούσι, με επικεφαλής τον Λευτέρη Μαγιάκη, συμμετείχε σε συγκέντρωση ενάντια στη λειτουργία γραφείων της «Χρυσής Αυγής» στο Μαρούσι, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Ιουλίου, στον σταθμό του ΗΣΑΠ Αμαρουσίου.

Στην ανακοίνωση Τύπου της παράταξης γίνεται αναφορά και σε σχόλιο του κ. Λευτέρη Μαγιάκη στο enypografa.gr στο οποίο καλεί τον δήμαρχο Αμαρουσίου να ξεκαθαρίσει εάν επιθυμεί την παρουσία της Χ.Α. στην πόλη (βλέπε δημοσίευμα Λ. Μαγιάκης: «Ας ξεκαθαρίσει ο δήμαρχος εάν θέλει τη Χ.Α. στο Μαρούσι»).

Η παράταξη θα συμμετάσχει και σε αντίστοιχη συγκέντρωση και πορεία που έχει προγραμματιστεί από την Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Φορέων και Συλλογικοτήτων Αμαρουσίου και Βορείων Προαστίων για την Πέμπτη 24 Ιουλίου, στις 18:00, στον σταθμό του ΗΣΑΠ (βλέπε δημοσίευμα Συγκέντρωση ενάντια στη λειτουργία γραφείων της Χ.Α. στο Μαρούσι).

Ακολουθεί η ανακοίνωση Τύπου:

ΟΣΟΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Την Παρασκευή 18 Ιουλίου συλλογικότητες και φορείς του Αμαρουσίου πραγματοποίησαν αντιφασιστική παρέμβαση στον σταθμό του ΗΣΑΠ ζητώντας το κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι.

Η δημοτική μας παράταξη ήταν εκεί με πολλούς από τους φίλους και τα στελέχη της. Νέοι και νέες των αντιφασιστικών κινήσεων της περιοχής μοίρασαν φυλλάδια και ενημέρωσαν τους διερχόμενους. Ερασιτεχνικά συγκροτήματα χιπ-χοπ από το Μαρούσι και γειτονικούς δήμους αυτοσχεδίασαν με πολιτικοποιημένες ρίμες εμπνευσμένες από κοινωνικούς, μεταναστευτικούς και αντιρατσιστικούς αγώνες. Μέλη μάλιστα της δημοτικής μας παράταξης συμμετείχαν με δικά τους κείμενα στο μικρό αυτό φεστιβάλ χιπ-χοπ.

«Ούτε εδώ ούτε πουθενά. Έξω οι φασίστες από κάθε γειτονιά» ήταν το σύνθημα που ένωσε τους παρευρισκόμενους. Αλλά για να μείνουν οι φασίστες έξω από τις γειτονιές μας χρειάζεται ξεκάθαρη στάση από όλους όσους θέλουν να λέγονται δημοκράτες.

Σε πρόσφατο σχόλιο στα «Ενυπόγραφα», αναφορικά με τη σχετική συζήτηση στο πλαίσιο του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, ο Λ. Μαγιάκης επισήμανε ότι «η πλειοψηφία του Δ.Σ. θα πρέπει να κατανοήσει ότι η ανοχή που δείχνει απέναντι στα τάγματα εφόδου της Χ.Α., για λόγους μικροπολιτικούς που όλοι καταλαβαίνουμε, τους ενθαρρύνει στη συνέχιση της ναζιστικής δράσης τους […] κάποιοι άλλοι, μεταξύ των οποίων και ο κ. δήμαρχος, θα πρέπει να δηλώσουν καθαρά και ξάστερα, χωρίς αστερίσκους και συμψηφισμούς, αν επιθυμούν την παρουσία της Χ.Α. στην πόλη».

Η δική μας, όμως, στάση είναι ξεκάθαρη και αποφεύγει τη διγλωσσία προς άγραν ψήφων. Οι εκλογές τελειώσανε και οι μάσκες έπεσαν. Αυτό που μένει να αντικρίζουν οι πολίτες είναι η θλιβερή εικόνα μικροπρεπών υποχωρήσεων που μόνο πολιτικό πολιτισμό δεν μαρτυρούν.

Η δική μας λογική δεν χωράει τέτοιου είδους στρογγυλέματα και συμβιβασμούς. Επιτρέπει μόνο συνεπή αγώνα για να τελειώνουμε με τα «σταγονίδια», τις δολοφονίες, τις επιθέσεις σε όποιον είναι «διαφορετικός».

Θα είμαστε λοιπόν και πάλι, όλες και όλοι μαζί, στη μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία, την Πέμπτη 24 Ιουλίου στις 18:00, στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μαρούσι, για να αντισταθούμε στην «κοινοτοπία του κακού».

Γιατί πλέον το «αυγό του φιδιού» εκκολάπτεται.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet