Δύσκολη η χρηματοδότηση για επέκταση του ΗΣΑΠ προς Ν. Ερυθραία
Ποιότητα Ζωής

Δύσκολη η χρηματοδότηση για επέκταση του ΗΣΑΠ προς Ν. Ερυθραία

Η επέκταση της Γραμμής 1 του ΗΣΑΠ προβλέπεται στο Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας, αλλά θεωρείται δύσκολο να βρεθεί χρηματοδότηση για την κατασκευή της, τουλάχιστον σε αυτή τη χρονική περίοδο.

Η Γραμμή 1 θα επεκταθεί για πρώτη φορά μετά το 1957, όταν έφτασε στον σημερινό τερματικό σταθμό της στην Κηφισιά, προς τα Βόρεια και συγκεκριμένα στο τμήμα Κηφισιά – Νέα Ερυθραία. Η επέκταση της γραμμής θα έχει μήκος 2,5 χιλιόμετρα και αναμένεται να κατασκευαστούν τρεις νέοι σταθμοί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πρόχειρες ακόμα εκτιμήσεις η επέκταση θα φτάσει μέχρι τα βόρεια όρια του Δήμου, στη Νέα Ερυθραία και οι σταθμοί που εκτιμάται ότι θα κατασκευαστούν είναι οι:

  1. ΑΟΧ.
  2. Νέα Ερυθραία.
  3. Καστρί.

Έχει, επίσης, προβλεφθεί και η υπογειοποίηση του σταθμού Κηφισιά προκειμένου να είναι δυνατή η βύθιση των γραμμών για τους επόμενους σταθμούς.

Η επέκταση αυτή είναι η «μικρή» εκδοχή της μεγάλης επέκτασης προς τον Άγιο Στέφανο που ενώ εξαγγέλθηκε με τυμπανοκρουσίες τελικά μπήκε στις καλένδες. Είναι πολύ πιθανό όμως η επέκταση έως τη Νέα Ερυθραία να βασιστεί στη χάραξη που είχε γίνει.

Πηγή: ypodomes.com

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet