ΠΑΜΕ: «Να ορθωθεί ένα τείχος λαϊκής αντίστασης»
Αυτοδιοίκηση

ΠΑΜΕ: «Να ορθωθεί ένα τείχος λαϊκής αντίστασης»

Ενάντια στην κυβέρνηση η οποία υποστηρίζει ότι η αξιολόγηση των υπαλλήλων στο Δημόσιο δεν συνδέεται με απολύσεις, μειώσεις μισθών και ιδιωτικοποιήσεις καταφέρονται οι ΔΥΝΑΜΕΙΣ του ΠΑΜΕ στο ΔΗΜΟΣΙΟ και καλούν τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να αγωνιστούν, όπως φαίνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση.

Σε απάντηση της προπαγάνδας όλων των κυβερνητικών στελεχών (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ) και των στηριγμάτων της ότι η αξιολόγηση δεν συνδέεται με απολύσεις, μειώσεις μισθών και ιδιωτικοποιήσεις παραθέτουμε τους δικούς τους νόμους:

  • Νόμος της αξιολόγησης (4250/2014), άρθρο 32 (Μεταβατικές διατάξεις), παράγραφος 5: «Οι εκθέσεις αξιολόγησης έτους 2013, οι οποίες έχουν συνταχθεί κατά τις διατάξεις του παρόντος… δεν θα ληφθούν υπόψη… για τη θέση των υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα και κινητικότητα…». Δηλ. δεν συνδέονται με τη διαθεσιμότητα μόνο με τις περσινές εκθέσεις!!!
  • Νόμος για το μισθολόγιο (4024/2011), άρθρο 7 (Σύστημα βαθμολογικής εξέλιξης), παράγραφος 1.: «Για την προαγωγή από βαθμό σε βαθμό… λαμβάνεται υπόψη: α) η αξιολόγηση…».
  • Υπαλληλικός Κώδικας (3528/2007), άρθρο 95 (Παραπομπή μη προακτέου υπαλλήλου): «Υπάλληλος, ο οποίος εγγράφεται σε δύο διαδοχικούς πίνακες μη προακτέων στον ίδιο βαθμό, παραπέμπεται… υποχρεωτικώς προς κρίση στο υπηρεσιακό συμβούλιο, το οποίο… μπορεί να τον απολύσει ή να τον υποβιβάσει κατά έναν βαθμό…».

Εξάλλου οι επιμερισμοί των ποσοστώσεων, που έχουν ήδη κάνει τα στελέχη της διοίκησης, που τάχθηκαν με το μέρος της κυβέρνησης (γενικοί διευθυντές) αποτυπώνουν και τις προθέσεις της, αναδεικνύοντας ποιες είναι οι «προτεραιότητες της ασκούμενης πολιτικής», στις οποίες αναφέρεται και ο νόμος της αξιολόγησης. Χαρακτηριστικά παραδείγματα: Στην Περιφέρεια Αττικής ένας γενικός δ/ντής προσδιόρισε στο 24% των υπαλλήλων του Τμήματος της Φωτεινής Σηματοδότησης να βαθμολογηθούν με βαθμό κάτω από 6 και ένας άλλος προσδιόρισε για κάτω από 6 τις καθαρίστριες και τους οδηγούς!!! Στα περισσότερα Τεχνολογικά Ιδρύματα κάτω από 6 βάλανε την καθαριότητα και την συντήρηση. Δηλαδή απαξιώνουν υπαλλήλους σε τμήματα και αρμοδιότητες που εποφθαλμιούν πολυεθνικές και εργολάβοι και θέλουν να τους τα παραδώσουν.

Δεν μπορεί λοιπόν η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της να κοροϊδεύουν κανέναν. Η αξιολόγηση δεν αποτελεί μόνο μηχανισμό για να γεμίσει η δεξαμενή των 15.000 απολύσεων αλλά και μόνιμο εργαλείο για τις συνολικές αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις. Και κανένας ελιγμός της συγκυβέρνησης ή η άμβλυνση κάποιων πλευρών δεν μπορεί να ξεγελάσει τους εργαζόμενους, ότι υπάρχει περίπτωση αυτοί να τις σταματήσουν ή να τις διορθώσουν.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και όλα τα λαϊκά στρώματα χρειάζεται να ορθώσουν ένα τείχος λαϊκής αντίστασης όχι μόνο ενάντια στην αξιολόγηση και τις απολύσεις, αλλά στο σύνολο των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο δημόσιο, στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, απαιτώντας εδώ και τώρα να ικανοποιηθούν οι ανάγκες τους, να δοθούν λύσεις στα λαϊκά προβλήματα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet