Κ. Ασκούνης: “Ανεπίτρεπτη η μη αποστολή στοιχείων στο ΥΠΕΣ”
Αυτοδιοίκηση

Κ. Ασκούνης: “Ανεπίτρεπτη η μη αποστολή στοιχείων στο ΥΠΕΣ”

Ως ανεπίτρεπτο γεγονός χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) Κώστας Ασκούνης τη μη αποστολή στοιχείων που αφορούν φορείς και προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προς το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς -όπως αναφέρει- πλήττει τον αυτοδιοικητικό θεσμό.

Ειδικότερα, με αφορμή τη δημοσιοποίηση από το υπουργείο Εσωτερικών των Επιχειρήσεων και Εταιρειών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που δεν έχουν απογραφεί μέχρι σήμερα και την αρνητική δημοσιότητα που προκλήθηκε από το γεγονός αυτό, ο κ. Κ. Ασκούνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις της ΚΕΔΕ προς όλους τους Φορείς και τις Επιχειρήσεις της Αυτοδιοίκησης να απογραφούν σύμφωνα με τις κατευθύνσεις και τις οδηγίες του υπουργείου Εσωτερικών, σημαντικό μέρος Δημοτικών Επιχειρήσεων και Ανωνύμων Εταιρειών δεν απεγράφησαν μέχρι σήμερα.

Το γεγονός αυτό τροφοδότησε αρνητικά δημοσιεύματα και σχόλια, αμαυρώνοντας την εικόνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των αιρετών και των υπηρεσιών της.

Θεωρούμε ανεπίτρεπτο το γεγονός της μη αποστολής στοιχείων που αφορούν φορείς και προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ιδιαίτερα εάν λάβουμε υπόψη ότι με δική μας πρωτοβουλία «επιβάλλαμε» μέσω του Ν.3852/2010 «Πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» και άλλους Νόμους, αυστηρούς κανόνες δημοσιότητας και διαφάνειας που φθάνουν μέχρι και στην υποχρέωση δημοσίευσης ακόμη και των περιουσιακών στοιχείων των ίδιων των αιρετών.

Το γεγονός ότι αρκετές από τις επιχειρήσεις που δεν απεγράφησαν δεν υφίστανται πια ή βρίσκονται σε καθεστώς εκκαθάρισης ή στη μετοχική τους σύνθεση συμμετέχουν και άλλοι φορείς, όπως Επιμελητήρια, Συνεταιριστικές Ενώσεις κ.ά. ή υπάγονται σε άλλο νομικό καθεστώς από τις καθαρά Δημοτικές Κοινωφελείς Επιχειρήσεις, χωρίς μάλιστα να επιχορηγούνται με οποιανδήποτε τρόπο από τον δημοτικό προϋπολογισμό, δεν αίρει την υποχρέωση αποστολής των στοιχείων στους αρμόδιους φορείς.

Καλούμε για πολλοστή φορά τους συναδέλφους, συναισθανόμενοι τις ευθύνες για τις αρνητικές επιπτώσεις για τον θεσμό, να αποστείλουν άμεσα τα στοιχεία που ζητούνται χωρίς παραπέρα χρονοτριβή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet