Γ. Θεοδωρακόπουλος: «Με δικαιώνουν τα στοιχεία Φωκιανού»
Πολιτική

Γ. Θεοδωρακόπουλος: «Με δικαιώνουν τα στοιχεία Φωκιανού»

Ο επικεφαλής της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Πεύκης – Λυκόβρυσης και πρώην δήμαρχος Πεύκης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, καταφέρεται εναντίον του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης Δημήτρη Φωκιανού, ο οποίος στον οικονομικό απολογισμό του δικαίωσε, με βάση την ανακοίνωση της παράταξης, τον ίδιο για τη δημαρχία του στον Δήμο Πεύκης.

Παράλληλα, αναφέρει ότι ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης ήταν σαν αν μην έχει δήμαρχο την τελευταία τετραετία, η οποία αφήνει τον Δήμο με πολλές πληγές.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΩΚΙΑΝΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟ

Η Πεύκη την περίοδο 2007-2010 πήρε 17 εκατομμύρια λιγότερα σε σχέση με τη Λυκόβρυση!!!

Ο δήμαρχος κ. Φωκιανός στη διάρκεια του δημόσιου απολογισμού, που έγινε αρχές του Ιουλίου στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, αναγκάστηκε να… δικαιώσει και μάλιστα πανηγυρικά τον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο για τα οικονομικά του Δήμου Πεύκης την τετραετία 2007-2010. Προσπαθώντας λοιπόν ο απερχόμενος δήμαρχος να δικαιολογήσει την ανυπαρξία του δικού του έργου ανέφερε τα συνολικά έσοδα που είχαν οι δυο πρώην δήμοι εκείνη την τετραετία.

Κι έτσι του… ξέφυγαν στοιχεία που κρατούσε επιμελώς κρυμμένα για τέσσερα χρόνια. Στοιχεία που δικαιώνουν τον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο και αποκαλύπτουν τον βρώμικο πόλεμο που του γινόταν μετά το 2010 από τον κ. Φωκιανό και τα φερέφωνά του. Έναν πόλεμο που κορυφώθηκε σε ολόκληρη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Σύμφωνα λοιπόν με τους αριθμούς που έδωσε δημοσίως ο ίδιος ο κ. Φωκιανός τα έσοδα του πρώην Δήμου Πεύκης την περίοδο Θεοδωρακόπουλου (2007-2010) ήταν λιγότερα κατά 17 εκατομμύρια (!) ευρώ, αναλογικά με τον πληθυσμό, σε σχέση με τα έσοδα της Λυκόβρυσης την ίδια τετραετία κατά την οποία δήμαρχος ήταν ο κ. Φωκιανός. Η Πεύκη με πληθυσμό 21.352 κατοίκους είχε τότε τακτικά έσοδα 27.334.000 ευρώ (υπουργείο Εσωτερικών, ΔΕΗ) ενώ η Λυκόβρυση με πληθυσμό 9.650 κατοίκους είχε τακτικά έσοδα 19.998.000.

Κι όμως μία τετραετία τώρα ο κ. Φωκιανός παραπληροφορεί τον κόσμο για τα δήθεν μεγάλα έσοδα της Πεύκης την περίοδο Θεοδωρακόπουλου. Λένε ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Και είναι γεγονός. Ο ίδιος αποκάλυψε τα τερατώδη ψέματα. Γιατί με βάση τον πληθυσμό η Πεύκη έπρεπε να είχε έσοδα 2,23 φορές παραπάνω από τα αντίστοιχα της Λυκόβρυσης. Δηλαδή την περίοδο 2007-2010 έπρεπε στα ταμεία της Πεύκης να είχαν εισρεύσει 44.600.000 ευρώ αντί των 27.334.000 που μπήκαν. Κι όμως παρά τα λιγοστά σε σχέση με τη Λυκόβρυση έσοδα εκείνη την περίοδο η Πεύκη χάρη στη χρηστή διοίκηση Θεοδωρακόπουλου έγινε ανθρώπινη και φιλική.

  • Με καθαριότητα ζηλευτή, ενώ τώρα ούτε οι κάδοι δεν πλένονται.
  • Με σχολεία ανακαινισμένα και εξοπλισμένα όλα με διαδραστικούς πίνακες, ενώ τώρα η φροντίδα επαφίεται στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και στην τσέπη των γονιών.
  • Με παιδικές χαρές πρότυπες και ασφαλείς, ενώ τώρα είναι στο έλεος του Θεού.
  • Με παιδικούς σταθμούς περιζήτητους στην Αττική, ενώ τώρα έχουν υποβαθμιστεί και βεβαίως είναι ακριβότεροι κατά 100-300% σε σχέση με το 2010.
  • Με δημοτική συγκοινωνία υπόδειγμα, ενώ τώρα είναι πετσοκομμένη και ταλαιπωρεί τους πολίτες.
  • Με ΚΑΠΗ που αποτελούσαν το στολίδι του δήμου, ενώ τώρα δεν έχουν ούτε γιατρό για τις συνταγές.
  • Με καθημερινή παρουσία στις γειτονιές, ενώ αυτή την τετραετία οι κάτοικοι δεν είδαν όχι τον δήμαρχο αλλά ούτε αντιδήμαρχο.
  • Με μετάδοση μέσω διαδικτύου των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, ενώ την περίοδο Φωκιανού έπεσε…σκοτάδι στην ενημέρωση.
  • Με τη διοργάνωση 83 συνελεύσεων γειτονιάς, για την ανάδειξη της αμφίδρομης συμμετοχής των πολιτών, ενώ τώρα ακόμα και με μηνύσεις απειλούσαν τους πολίτες που έκαναν διαμαρτυρίες για τα κακώς κείμενα.
  • Με τη δημιουργία του κοινωνικού δήμου, πριν ακόμα έρθει το μνημόνιο, ενώ τώρα παρακολουθούμε μία επικοινωνιακή μόνο προσέγγιση και δεν ασχολείται ο Δήμος με τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας των αδυνάμων.
  • Με την ίδρυση του Δημοτικού Ωδείου, το οποίο την περίοδο αυτή είχε πολλά προβλήματα.
  • Με τη λειτουργία στην Πεύκη Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης, το οποίο καταργήθηκε αμέσως (2011) μόλις ανέλαβε ο κ. Φωκιανός.
  • Με την ίδρυση Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου, το οποίο επίσης καταργήθηκε αμέσως από τον απερχόμενο δήμαρχο.
  • Με αθλητικούς χώρους στη διάθεση των πολιτών και όχι των ολίγων και με προγράμματα άθλησης για όλους.
  • Με τον προγραμματισμό και τη δημοπράτηση μίας σειράς έργων μικρών και μεγάλων, τα οποία ο απερχόμενος δήμαρχος είτε τα καθυστέρησε, για να τα οικειοποιηθεί πολιτικά, είτε τα ακύρωσε φέρνοντας την πόλη χρόνια πίσω (Λεωφόρο Ειρήνης, κεντρική πλατεία, δρόμοι γύρω από τα σχολεία κ.λπ).

Η πόλη αυτή την τετραετία ήταν σαν να μην είχε δήμαρχο. Έναν δήμαρχο που την αφήνει με πολλές πληγές. Και πρέπει να γίνουν από όλους μεγάλες προσπάθειες για να γιατρευτούν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet