Πραγματοποιήθηκε το 3ο εθελοντικό πότισμα του Πεντελικού
Αυτοδιοίκηση

Πραγματοποιήθηκε το 3ο εθελοντικό πότισμα του Πεντελικού

Με την υποστήριξη δεκάδων εθελοντών και εργαζομένων του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και παρόντων μελών της διοίκησης του Συνδέσμου πραγματοποιήθηκε το 3ο εθελοντικό πότισμα στις περιοχές του Πεντελικού Όρους που δεντροφυτεύτηκαν κατά τις προηγούμενες περιόδους. Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία µε τη Γενική Γραµµατεία Πολιτικής Προστασίας και τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής 3 Αυγούστου, μεμονωμένοι εθελοντές, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων μαζί με τους ανθρώπους και τις υδροφόρες του ΣΠΑΠ, αλλά και τις υδροφόρες και το προσωπικό από την Περιφέρεια Αττικής και τους Δήμους Αμαρουσίου, Πεντέλης, Παλλήνης και Ραφήνας – Πικερμίου, συγκεντρώθηκαν στο σημείο συνάντησης, στο Καραούλι, και όλοι μαζί συμμετείχαν στην προσπάθεια να διατηρηθούν τα νέα φυτά στη ζωή.

Στη δράση παραβρέθηκαν από μέρους του ΣΠΑΠ, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, ο αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΠΑΠ Λεωνίδας Ψυχόπαιδας, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Δήμου Αμαρουσίου Βασίλης Κόκκαλης, ο αντιδήμαρχος Πεντέλης Ιωάννης Ζώης, η εκπρόσωπος του Δασαρχείου Πεντέλης κ. Ρήγα, ο υπεύθυνος του Κέντρου Επιχειρήσεων του ΣΠΑΠ Νίκος Σταθόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Με την ευκαιρία του 3ου εθελοντικού ποτίσματος του Συνδέσμου για το 2014, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Το εγχείρημά μας να επαναφέρουμε τη ζωή και την πράσινη όψη στο Πεντελικό δεν είναι εύκολο. Για αυτό και απαιτεί όλοι να επιδείξουμε τη δέουσα ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση. Οι εθελοντές που σταθερά στηρίζουν τις προσπάθειές μας είναι η δύναμη και το κίνητρό μας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Η ανταμοιβή όλων μας είναι να βλέπουμε ότι οι κόποι μας πιάνουν τόπο».

Από ομάδες το «παρών» έδωσαν, επίσης, οι εποχικοί εργαζόμενοι του Συνδέσμου, η πολιτική προστασία του Δήμου Αμαρουσίου και του Δήμου Πεντέλης, ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος, η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (ΕΔΟΚ), ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Ψαλιδίου, η εθελοντική ομάδα Άνοιξης.

Για την πραγματοποίηση του ποτίσματος συνεργάστηκαν τα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου Αμαρουσίου, τα γραφεία ΣΠΑΠ, Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού του Δήμου Αμαρουσίου, η Δημοτική Συγκοινωνία Αμαρουσίου που φρόντισε για την ασφαλή και άνετη μετακίνηση των εθελοντών από και προς το σημείο του ποτίσματος όπως, επίσης, το δημοτικό ασθενοφόρο που ήταν στη διάθεση των εθελοντών για κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Το επόμενο εθελοντικό πότισμα στην περιοχή πίσω από το Νοσοκοµείο Παίδων Πεντέλης έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 31 Αυγούστου 2014.

Ο ΣΠΑΠ, με ανακοίνωσή του, περιμένει τους εθελοντές να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους και το τελευταίο πότισμα για να ολοκληρωθεί με επιτυχία η προσπάθεια που όλοι μαζί είχαν ξεκινήσει τον χειμώνα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet